EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre salariile bugetarilor. Sunt veşti bune pentru aceşti români

Ministrul Muncii a făcut precizări, în exclusivitate la România Tv, despre noua formă a ordonanței de urgență privind salariile bugetarilor.

18 aug. 2022, 10:00
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre salariile bugetarilor. Sunt veşti bune pentru aceşti români

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre salariile bugetarilor. Marius Budăi a anunţat, în exclusivitate la România tv, că toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime din suma prevăzută.

Ministrul Muncii anunţă majorare salariilor bugetarilor

Citeşte şi Ministrul Muncii, anunțul momentului privind pensiile românilor. Când vor primi pensionarii suplimentul de 250 de lei pentru luna august. EXCLUSIV

După ce poliţiştii au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Muncii, aceştia fiind nemulţumiţi de felul în care s-a Guvernul a aplicat legea salarizării, Marius Budăi a anunţat că salariile bugetarilor urmează să crească de luna aceasta.

„Oamenii sunt in strada din cauză ca doi ani nu s-a aplicat legea. Eu am coborat in strada, la cetateni, pentru că de acolo provin şi eu. Mereu am fost un lucrator, le cunosc nevoile si au dreptate. Din pacate, ce nu s-a intâmplat in doi ani nu putem repara intr-o seara, mai ales in actuala situaţie. De la 1 august 2022 trebuie sa majoram salariile bugetarilor cu o patrime din diferenta aflata in plata 2022.

Anterior acestei masuri am luat masura ca in sistemul privat sa punem la dispoziţie cei 200 lei pe net pentru majorarea salariului minim fără ca statul să plătească taxă. acum venim cu această masura in sistemul bugetar. Nu dam in septembrie lege pentru august, dam saptămâna viitoare in interiorul lunii august, astfel încât plata pentru luna august, care se face in septembrie, să fim în posibilitatea în care să putem realiza acest lucru.

Este vorba despre toate categoriile de bugetari, in afara de medici, care sunt deja la nivelul din 2022″, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Reamintim că Ministerul Muncii a publicat din nou în transparență Ordonanța de Urgență, din care au fost eliminate sporurile. Este păstrată majorarea salariilor bugetarilor cu un sfert din diferența până la grila din 2022.

Citeşte şi Marius Budăi avertizează: „Acest lucru se va răsfrânge asupra actualilor lucrători, atunci când vor ieşi la pensie”

Această promisiune trebuia să se fi îndeplinit deja de la 1 iulie, dar procedura a fost întârziată pentru că, în momentul în care a fost votată de Parlament, aleșii au decis să includă și parlamentarii, și primarii printre beneficiarii de majorări, așa că legea a fost atacată la Curtea Constituțională, unde este blocată și în momentul de față.

proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii
NF_proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii