EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul care vizează milioane de pensionari români. Cine primeşte 920 de lei de la stat

Ministrul Muncii a anunţat, sâmbătă seară, la România Tv, cine sunt pensionarii care vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 950 de lei în lunile următoare.

28 mai 2022, 20:17
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul care vizează milioane de pensionari români. Cine primeşte 920 de lei de la stat
Ministrul Muncii, anunţul care vizează milioane de pensionari români

Ministrul Muncii, anunţul care vizează milioane de pensionari români. Marius Budăi a făcut noi precizări privind sprijinul financiar pe care statul îl oferă persoanelor vulnerabile.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Marius Budăi a explicat, sâmbătă seară, ce pensionari vor primi vouchere sociale de 250 de lei şi cine va primi cei 700 de lei promişi de stat.

Citeşte şi PENSII 2022. Veste proastă pentru pensionarii cu venituri mici. Majorarea pensiilor este neconstituţională

„Cei care vor primi vouchere sociale de 250 de lei sunt pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, categoriile vulnerabile care au venituri pana la 1500 de lei. Aceştia vor primi în lunile iunie, august, octombrie şi noiembrie cate 250 de lei. In luna iulie vor primi 700 de lei pensionarii cu venitul de până la  2.000 de lei. Indemnizaţia de handicap nu o luăm în calcul.

Avem experienta acelui pachet cand s-au dat acele carduri pentru persoanele peste 70 de ani. S-au gasit solutii cu sprijinul furnizorilor. Reamintim ca 50% din fondurile aferente se deconteaza prin fonduri nerambursale si a fost o conditie”, a menţionat ministrul la România tv.

Citeşte şi PENSII 2022. Află exact când te poţi pensiona pentru limită de vârstă sau anticipat

Reamintim că Marius Budăi a declarat recent că voucherele de 50 de euro pe care pensionarii le vor primi la două luni vor fi distribuite pe de Poşta Română, pe măsură ce furnizorii tipăresc cardurile pe care vor intra aceşti bani.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie.

Recalculare pensii 2022. Anunţ de ultimă oră al ministrului Muncii despre banii în plus primiţi de pensionari. „Vom face tot ce ţine de noi”

Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi recent.

 


loading...
Partenerii noștri