EXCLUSIV | Monica Pop, prima reacţie după ce a fost operată a cincea oară. „E efectiv un miracol. Vă daţi seama ce a fost în sufletul meu”

Dr. Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a făcut primele declaraţii, miercuri la România TV, după ce a fost operată a cincea oară. Recunoaşte că este un "miracol" şi se felicită că a ales Institutul Clinic Fundeni care are medici şi dotări ca "la NASA".

22 iun. 2022, 22:31
EXCLUSIV | Monica Pop, prima reacţie după ce a fost operată a cincea oară. „E efectiv un miracol. Vă daţi seama ce a fost în sufletul meu”
Monica Pop, despre lupta cu cancerul de colon

Dr. Monica Pop i-a acordat un interviu lui Victor Ciutacu, în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV, la scurt timp după ce a ieşit de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Fundeni.

„Mă bucur foarte mult că vorbim din nou. Am sperat să depăşesc cu bine acest episod. Am venit din Reanimare direct acasă. Sunt acasă, sunt bine şi mă pregătesc să merg la lucru. Normal! Aşa am făcut întotdeauna după toate operaţiile. În ziua imediat externării, am mers la lucru.

M-am recuperat destul de bine. A fost o operaţie grea şi pentru chirurgi şi pentru mine. Nu am cuvinte! Pentru mulţumiri nu sunt cuvinte.

Când m-am trezit din anestezie, am zis că sunt la NASA. E cu totul altceva decât suntem noi obişnuiţi să vedem într-o secţie de anestezie şi terapie intensivă. Poate oricine să vadă şi să verifice dacă am exagerat măcar cu vreun cuvânt”, a declarat medicul Monica Pop, la România TV.

Citeşte şi: Monica Pop a fost supusă la o nouă operație. Care este starea de sănătate a medicului

Monica Pop, laude pentru medicii şi dotările Spitatalului Fundeni. „Este deasupra oricărui spital. E de geniu ce am văzut acolo!”

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a descris cu lux de amănunte condiţiile de care a avut parte, în calitate de pacient, la Spitalul Fundeni.

„Ne arată încă o dată că se poate! E spital de stat, nu este privat. Este deasupra oricărui spital de orice fel. Felul în care au înţeles că construiască această secţie ATI.

Acolo sunt numai mici rezerve de unu, două patru, poate sunt şi trei, cu pereţi din sticlă, cu toată aparatură la patul respectiv, cu paturi performante, cu tot ce trebuie. Secţia asta e condusă de doamna dr Tomescu. S-a prezentat în seara operaţiei un domn şi mi-a spus că este asistentul meu personal.

Sunt patru asistenţi pe tură şi unul, doi bolnavi au câte un asistent. Fiecare pacient beneficiază de acest asistent personal. Era o doamnă cu transplat hepatic. Sterilitatea e maximă. Nu intra nimeni fără halat, papuci, mască şi mănuşi. Fiecare salon are mopul lui, nu spală nimeni cu mopul de pe hol.

E de geniu ce am văzut acolo! Au kinetoterapeut care vine şi face exerciţii de respiraţie. Au avut ceva probleme de saturaţie şi de insuficienţă hepatică post operator.

Cu toate durerile, aşa cum sunt eu, e de necrezut că aşa ceva se poate şi că există aşa ceva în România”, a declarat dr. Monica Pop.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginea medicilor Alexandru Rafila, Monica Pop şi Ion Alexie, folosită fraudulos pentru vânzarea unor medicamente pe Internet. „Sunt nişte înşelătorii ordinare”

Monica Pop, după ce a suferit a cincea operaţie. Nu aveam de ales. E efectiv un miracol”

Medicul a recunoscut că a trecut prin momente grele după ce a aflat că trebuie să se opereze a cincea oară, dar cu optimism şi încredere a reuşit să depăşească situaţia dificilă.

„Când am auzit că trebuie din nou operat, a cincea oară, vă daţi seama ce a fost în sufletul meu. Dar dacă porneşti cu optimism şi încredere, trebuie să depăşim. Nu aveam de ales.

Nu sunt un bolnav comod. Vă puteţi imagina! A cincea operaţie! E foarte greu pentru chirurgi după câte aderenţe sunt într-un abdomen operat de patru ori să ajungi acolo unde vrei.

Mă felicit că am ales spitalul Fundeni despre care nu ştiam nimic. Pur şi simplu, am nimerit acolo! Chirurgii şi anesteziştii veneau de nu ştiu câte ori la fiecare pacient.

Domnule Ciutacu, e efectiv un miracol. Doamna profesor Dana Tomescu ce a reuşit să facă acolo este extraterestru!”, a mărturisit dr. Pop.

Întrebată dacă sistemul medical se îndreaptă într-o direcţie bună, dr. Monica Pop a explicat că trebuie remediate „nişte lucruri” şi după experienţa de pacient la Spitalul Fundeni”, e convinsă să „se poate”, cu condiţia ca managerii unităţilor sanitare să nu fie numiţi politic.

„Când vezi aşa ceva, se îndreaptă într-o direcţie bună, numai că trebuie nişte remedii. Trebuie remediate nişte lucruri; să pună manageri care vor să facă. Doamna Tomescu nu a adus bani de acasă, a cerut şi a primit. Nu pui manageri politic! E un exemplu pentru toată ţara.

Ce am văzut acolo! Filtre în fiecare salon! Bolnavii în stare gravă aveau şi psiholog. Dacă acolo se poate şi e spital public, se poate peste tot. E efectiv miraculos!

Doresc tuturor medicilor din ţara asta şi managerilor să ia exemplu, să ştie că se poată, să ceară şi să primească pentru a face ce trebuie în ţara asta!”, a concluzionat dr. Monica Pop.

Citeşte şi: Monica Pop, despre lupta cu cancerul de colon: „Supraviețuiesc cu patru operații. Și mai urmează”

 


loading...
Partenerii noștri