EXCLUSIV Mugur Mihăescu face scut în jurul lui David Popovici, după finala de 200 de metri, de la Mondial: „A dovedit că este un campion, când a putut să câștige, a câștigat”

Mugur Mihăescu a vorbit, în direct la România TV, despre eșecul lui David Popovici de la finala de 200 de metri, de la Campionatul Mondial.

26 iul. 2023, 22:04
EXCLUSIV Mugur Mihăescu face scut în jurul lui David Popovici, după finala de 200 de metri, de la Mondial: „A dovedit că este un campion, când a putut să câștige, a câștigat”
Mugur Mihăescu sare în apărarea lui David Popovici

Mugur Mihăescu sare în apărarea lui David Popovici, după finala de 200 de metri de la Campionatul Mondial, acolo unde nu a reușit să urce pe podium, obținând locul 4. Acesta a subliniat, în direct la emisiunea Punctul Culminant de la România TV prezentată de Victor Ciutacu, că țara nu i-a oferit nimic tânărului înotător, așa că lumea nu ar trebui să fie mâhnită din cauza eșecului său.

Citește și: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri. Când este cursa și unde poate fi urmărită LIVE VIDEO

„David însuși este un succes el, că există. A dovedit că este un campion, când a putut să câștige, a câștigat, acum dacă a pierdut, a pierdut, asta-i viața! El luptă, meritele sunt doar ale lui. Dacă mă întrebi pe mine nu cred că a făcut țara ceva sau i-a pus la dispoziție prea multe facilități.

Eu vreau doar să îl felicit că la 19 ani a putut acum un an să înalțe tricolorul, acum n-a putut, asta e. Au fost și alții care s-au bătut. Așa e sportul, nu? Ce ne așteptam să fie? Să fie non-stop campion mondial? Eu nu înțeleg ce au oamenii, de ce fac atâta tam-tam și iureș”, a declarat Mugur Mihăescu, la România TV.

David Popovici a ratat șansa de a urca pe podium după proba de 200 de metri liber, acolo unde era marele favorit și campion en-tire. Tânărul campion a explicat ce s-a întâmplat în ultimii 50 de metri, înainte de încheierea probei.

Citește și: Dana Budeanu sare în apărarea lui David Popovici, după finala de 200 de metri, de la Mondial: „Culcați-vă!”

„A fost groaznic. Da, a fost groaznic. Dar înseamnă că ceva poate fi îmbunătăţit, iar acesta este un lucru bun. Dacă faci o cursă perfectă, ştii că aproape ţi-ai atins limita şi nu poţi face nimic mai bun. Mă bucur că mi se întâmplă acum, sunt sigur că are sens şi voi învăţa din asta”, a spus David Popovici.

Totul părea că merge foarte bine, în semifinale obținând timpul de 1’44”70. În finală, pe culoarul 4, a pornit pe timpul record de 23’74. Până la linia de 150 de metri, el şi-a păstrat poziţia de lider înainte de a se prăbuşi.