EXCLUSIV Mugur Mihăescu, proaspăt intrat în AUR: „Eu am conturi doar la bănci româneşti. Clienţii mei, dacă au card la bănci austriece, să meargă să scoată cash de la bancomat”

Antreprenorul Mugur Mihăescu, unul dintre primii şi cei mai mari investitori în Centrul Vechi al capitalei, a avut o intervenţie prin videoconferinţă la România TV, unde a intrat în dialog cu Victor Ciutacu pe tema boicutării companiilor cu capital austriac ce activează pe piaţa din România.

12 dec. 2022, 22:52
EXCLUSIV Mugur Mihăescu, proaspăt intrat în AUR: „Eu am conturi doar la bănci româneşti. Clienţii mei, dacă au card la bănci austriece, să meargă să scoată cash de la bancomat”

Mugur Mihăescu a comentat, în primul rând, declaraţiile cancelarului austriac Karl Nehammer, care a spus că nu este o idee bună boicotul îndreptat de români împotriva companiilor cu capital austriac, deoarece acesta s-ar putea solda cu ieşirea acestora de pe piaţă, ceea ce ar duce la pierderea a mii de locuri de muncă.

În timpul intervenţiei lui Mugur Mihăescu, preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, în direct la România TV, că fostul actor, actual antreprenor, a luat decizia de a se alătura Alianţei pentru Unirea Românilor.

„Eu nu pot sa ii spun nici macar gargara ieftina. Ok, sa plece Petrom si OMV de aici si sa extraga gaze si petrol de la ei din tara. La fel si lemn. Credeti ca nu se gasesc firme care sa scoata petrol si gaze in Romania pe redevente corecte?

Am putea sa crestem redeventa de 2, 3 sau 4 ori, prin lege, in conditii de criza economica, pe o perioada scurta, de 3 ani, sa zicem. Si atunci sa alimentam toti la Petrom si OMV, pentru ca stim ca banii se intorc la statul roman.

Nu exista sa nu se poata, trebuie doar sa te duca capul. Dar astia nu au facut niciun business in viata lor. Imi spuneti mie ca se vaita asta de raul nostru, ce o sa faca saracii romani fara ei. Exista atata finanta in lumea asta, in Orientul Mijlociu, in China. Daca nu mai fac profit, vor veni altii, care sa ne trateze ca pe parteneri, nu ca pe niste sulfe.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă boicotul: România are obligaţia să dea veto oricărui interes al Austriei în UE

Fiecare picatura conteaza. Picatura cu picatura se umple oala. Eu am conturi doar la banci romanesti, intotdeauna am lucrat bine cu ele. Carburant, mai nou, bag de la Rompetrol. Inainte mai bagam si de la ei. Nu mai servesc Red Bull.

Daca clientii mei au carduri la banci austriece, merg si scot cash de la bancomat. Nu am stiut ca si BCR este asa, dar se rezolva intr-o ora. Le spun angajatilor sa le spuna clientilor care au card BCR sa mearga sa scoata de la bancomat. Am fost in Viena, mi-a placut, nu-mi mai place. Putem sa avem relatii cu Austria, s-a dovedit, dar sa isi schimbe ei politicul, cum si noi trebuie sa stergem pe jos cu clasa politica de 33 de ani din Romania. Vreti sa avem o Europa asa cum o clamam, si doar o clamam, unita? Poporul asta este format din homo sapiens, suntem bipezi. Daca ai coloana vertebrala, nu stai capra. Noi de 33 de ani am vandut tot: justitie, industrie, termocentrale.”, a spus Mugur Mihăescu.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion intensifică boicotul companiilor austriece: „Oamenii cheie din Guvernul României au în continuare conturile în băncile austriece, nu pun instituţiile să controleze companiile austriece”