EXCLUSIV Piedone pune tunurile pe Nicușor Dan: „Se laudă cu cei 300 de milioane în cont pentru termoficare, nu a fost în stare să facă 2 kilometri. Dormeam în țevile alea dacă aveam bani”

Cristian Popescu Piedone luptă fără oprire să-i convingă pe bucureșteni că el e cel mai potrivit pentru funcția de primar al Capitalei. Actualul primar al Sectorului 5 a șters pe jos cu Nicușor Dan, în direct la România TV.

07 apr. 2024, 23:03
EXCLUSIV Piedone pune tunurile pe Nicușor Dan: „Se laudă cu cei 300 de milioane în cont pentru termoficare, nu a fost în stare să facă 2 kilometri. Dormeam în țevile alea dacă aveam bani”

Cristian Popescu Piedone, candidat în cursa pentru București, a rămas cu un gust amar după tragedia de la Colectiv. El spune că nu are nevoie de susținerea lui Klaus Iohannis, susținere de care Nicușor Dan s-ar fi bucurat în trecut, și că jocurile politice de la Primăria Capitalie vor lua sfârșit o dată ce va fi ales primar.

„Este prima dată, și o să vedeți pe data 9 iunie, în care aceste jocuri politice vor lua puțin recreație de la Primăria Capitalei. Le-am spus politicienilor doar de fațadă, cei care se întorc doar în preajma alegerilor să cerșească încă o dată votul, să își mute gardul politic acolo unde ei ar trebui să facă adevărată politică: în Senatul României, în Parlamentul României și Președintele României. Spuneați ce făcea Nicușor Dan cu președintele  României. La fel făcea președintele poză, înainte să se întâmple nenorocirea care m-a marcat toată viața, și premierul României, în semn de respect, nu că i-a fost frică, și-a dat demisia. Și eu mi-am dat demisia de onoare, dar atunci domnul Klaus Iohannis făcea poză cu Cristian Bușoi, pe care-l anunțase peste tot candidatul primăriei. Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai frumos din țară? Tu și cu candidatul tău, dar mai e acolo unul. Eram puțin mai gras atunci, un gras la Sectorul 4. Și atunci am primit mărul otrăvit, cel puțin eu.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, despre Nicușor Dan, cel mai mare eșec marca Klaus Iohannis: „L-a chemat la Cotroceni, l-a luat în brațe. Acum ar trebui să spună am greșit, nu-l mai votați!”

Despre Victor nu pot să spun, că era premierul României, știe foarte bine politică, eu știu administrație. Degeaba te plimbi cu cioara vopsită pe lângâ gard, gardul este al cetățeanului. Nu poți să te lipești de gard niciodată, gardul ăla s-a construit în timp, al meu s-a construit în 30 de ani. Despre mine poți să zici ce vrei, poți să zici, rufele mele au fost pe sârmă de acum 30 de ani, mai mi le iau ăștia la fiecare campanie și mi le spală. S-au rupt, dar eu recunosc, sunt om, mă scarpin în cap, să nu zic în altă parte, vorbesc, beau o bere cu oamenii. Politicienii se feresc de omenie”, a declarat Piedone, în direct la România TV, duminică seară.

Piedone a criticat dur performanțele lui Nicușor Dan aflat la conducere, spunând despre acesta că se laudă cu proiectele Gabrielei Firea și că nu a atras niciun leu la buget prin care să rezolve problemele bucureștenilor.

„La al doilea mandat, că, de fapt, la al doilea mandat primarul se erodează, a făcut sau n-a făcut? Contabilitatea noastră, a tuturor, stă la cetățean. Nu poți să vii cu alte proiecte sterile sau doar politicianiste, să te prezinți cu 20 de puncte, gen Nicușor Dan, și să nu realizezi unul. Am fost astăzi în Parcul Herăstrău, emblema națională a României, făcut de oameni serioși la vremea respectivă, este o ruină. Ți-e frică. Scrie „Foișorul pentru Fanfara Națională” – gunoaie, căzut, rupturi, găuri și nu numai. Ruină! Malurile sunt căzute.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Peter Pellegrini, câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Slovacia: „Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în beneficiul națiunilor noastre și al Uniunii Europene”

Ok, ce ai făcut, domnule Nicușor Dan? Nicușor Dan se laudă cu niște proiecte ale lui Gabriela Firea, se laudă cu cei 300 milioane în cont pentru termoficare, apă-canal, nu a putut să schimbe doi kilometri. Dormeam în țevile alea dacă aveam banii ăștia în cont. Se laudă că autobuze și troleibuze. Cine le-a adus domnule Nicușor, tu? Arată-mi un leu care l-ai adus în mandatul tău extra-bugetar și să nu stai la taxele și impozitele bucureștenilor. N-a adus niciun leu și se laudă cu nimic și să-l aud că-i arde de proiecte. Sunt proiecte multiple în Municipiul București care zac în sertare.

Când o să fac eu ședință publică în mijlocul intersecției din Piața Victoriei cu toți consilierii, îi convoc acolo, nu vin, discutăm, la a treia absență își pierd mandatul dacă nu vin, și cu toți cetățenii Bucureștiului, să vadă pe față cine e pentru București și cine face jocuri politice. S-a terminat cu politica. Politica, gardul Primăriei Generale se mută în politică, la care eu nu mă pricep. Eu sunt administrator, este apogeul carierei mele, altceva vom vedea ce va vrea bunul Dumnezeu”, a mai spus Piedone.