EXCLUSIV | Prefectul de Bacău, declaraţie halucinantă după moartea pilotului Adrian Cernea. Acuză organizatorul competiţiei off-road pentru tragedie: „Şi-au asumat orice s-ar fi putut întâmpla”

Prefectul judeţului Bacău, Leonard Ioan Bulai (USR), a declarat, sâmbătă, la România TV, că organizatorii concursului de off-road din Slănic Moldova şi-au asumat desfăşurarea etapei, chiar dacă judeţul Bacău era vizat de un cod portocaliu ploi torenţiale şi grindină.

19 iun. 2021, 21:46
EXCLUSIV | Prefectul de Bacău, declaraţie halucinantă după moartea pilotului Adrian Cernea. Acuză organizatorul competiţiei off-road pentru tragedie: „Şi-au asumat orice s-ar fi putut întâmpla”
foto: zdbc.ro

Prefectul de Bacău, Leonard Bulai, a fost întrebat de ce autorităţile au permis desfăşurarea competiţiei în condiţii de vreme nefavorabilă. Reprezentantul Guvernului a explicat că avizele pentru desfăşurarea concursului de off-road nu au fost luate sâmbătă dimineaţă.

„Avizele de la autorităţi nu s-au luat în această dimineaţă. Această a doua etapă a campionatului național de off-road s-a desfăşurat pe o perioadă mai îndelungată.

Înainte de fiecare etapă, are loc o comisie tehnică a organizatorilor care împreună cu concurenţii analizează condiţiile din teren. În această dimineaţă, această comisie a considerat că acest concurs se poate desfăşura.

Atâta timp cât şi-au asumat această răspundere organizatorii şi concurenţii, şi-au asumat şi orice s-ar fi putut întâmpla. Obligaţia noastră era de informare a organizatorilor”, a declarat prefectul de Bacău, la România TV.

„E un caz de moarte suspectă. Va fi deschis un dosar penal de ucidere din culpă, urmând ca instituţiile autorizate să analizeze dacă sunt persoane care se fac vinovate despre ce s-a întâmplat”, a mai precizat prefectul de Bacău.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat, sâmbătă seară, că pilotul decedat în accidentul de la Slănic Moldova este fostul camion național Adrian Cernea. Maşina a fost luată de viitură, la trecerea râului, iar pilotul nu a putut să iasă. Competiţia a fost oprită, iar Federaţia a deschis propria anchetă pentru a se stabili cauzele producerii tragediei,

În direct la România TV, Gabi Tănase, un apropiat al pilotului Adrian Cernea, a făcut mărturii tulburătoare despre moartea campionului.

„E cel mai bun pilot de off road, un om extraordinar. Toţi îl aveau ca model. E un Titi Aur al off-road-ului. E o mare tragedie. Eram obişnuiţi să-l vedem pe podium, nr 1.

E tragic momentul să-l vezi pe Adi când l-au scos din maşină fără suflare. Toţi se rugau pe lângă să-l salveze, să răspundă la manevrele de resuscitare.

E un moment groaznic pentru lumea off-road-ului. L-am avut pe el ca model. Orice pilot care intra în lumea off road intra ca să-l bagă pe Adi Cernea. Îşi desfăcea maşina bucăţică cu bucăţică. Îşi pregătea maşina impecabil. Un om minunat, un pilot extraordinar”, a afirmat Gabi Tănase, la România Tv.

Citeşte şi: Tragedie la o cursă off road în Bacău! Pilotul Adrian Cernea a murit după ce maşina sa a fost luată de viitură