EXCLUSIV Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold. Laura Lavric intervine în scandal: „Ești prea tânăr pentru un asemenea succes”

Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold. În continuare, cântărețul se află pe prima pagină a ziarelor, după prestația avută la unul dintre cele mai mari festivaluri din România. Astfel, trapperul a primit o amendă de 1.000 de lei pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

08 aug. 2023, 22:02
EXCLUSIV Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold. Laura Lavric intervine în scandal: „Ești prea tânăr pentru un asemenea succes”
Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold

Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold. Jandarmeria Cluj anunţă că, după apariţia controverselor legate de concertul susţinut de trapperul Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

De asemenea, în urma spectacolului susţinut la festivalul Untold a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Citește și: Oana Pellea intervine în scandalul Gheboasă de la Untold 2023: „În ce bâlci trăim… Depinde de fiecare ce alege”

Reacția lui Gheboasă după ce a fost amendat la Untold

Tânărul a fost prezent în emisiunea „Punctul culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, unde s-a arătat extrem de revoltat în urma veștii că a fost amendat. Gheboasă a mărturisit că încă nu a primit amenda acasă, dar nu are de gând să o plătească, vrea să o conteste.

Trapperul este de părere că autoritățile au îndrăznit să îl sancționeze fără motiv din cauză că este de etnie romă, altfel nu se întâmpla asta. „Nu înțeleg de ce m-au amendat tocmai pe mine. Cred că dacă nu eram țigan, nu primeam amendă. Familia mea știe că nu am făcut nimic greșit. Momentan, nu am primit amenda, însă nu o s-o plătesc, o s-o contest în instanță.

Nu înțeleg de ce mă acuză de rasism, eu iubesc țiganii, fac parte din ei, nu m-aș gândi niciodată să îi jignesc. Mie îmi pare foarte rău că părintele Calistrat nu ține cu mine, dar îl respect și îl iubesc în continuare„, a declarat Gheboasă, în exclusivitate la România TV.

Laura Lavric a intervenit prin telefon și și-a expus părerea vizavi de acest scandal în care este implicat și vizat Gheboasă. Cântăreața de muzică populară îi ia apărarea tânărului și îl felicită pentru ceea ce a reușit.

În primul rând, vreau să spun că mi-a plăcut foarte mult sinceritatea lui, faptul că și-a depășit condiția, că a vrut să ajute familia. Invidia este pe primul loc în artă, asta trebuie să știi. Tu ești prea tânăr pentru un asemenea succes, pe care l-ai dobândit, iar pe tine te-au luat țap ispășitor. Să te bucuri că ai dușmani! 

Eu sunt de acord ca în artă să nu fie jigniri, nu sunt de acord cu cenzură, eu am trecut prin așa ceva. Cenzura nu este bună, publicul cenzureană cel mai bine, este cel mai puternic juriu„, a declarat Laura Lavric, ținândâu-i partea cântărețului.

Jandarmeria Română, acuzată de rasism de trapperul Gheboasă, neagă că ar aplica sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, că sancţiunile aplicate de echipajele proprii nu sunt discriminatorii. Reacţia vine după ce trapperul Gheboasă, amendat de Gruparea Mobilă Cluj-Napoca pentru prestaţia de la UNTOLD, a acuzat instituţia de rasism.

”Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a transmis, marţi seară, Jandarmeria Română.

Instituţia precizează că Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca va continua să analizeze imaginile din timpul festivalului. ”Acolo unde se vor constata fapte antisociale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii, într-o manieră echitabilă şi nediscriminatorie”, a mai transmis instituţia. Trapperul Gheboasă a acuzat, marţi, Jandarmeria de rasism, într-o intervenţie la România TV.