EXCLUSIV România TV, atacată de pe toate flancurile de rezişti. Ce i se pregăteşte lui Victor Ciutacu. Indignată de audienţa postului nostru, Cristina Guseth (Freedom House) ameninţă cu un nou atac pe data de 30 mai

Atacurile coordonate îndreptate către postul România TV şi către site-ul romaniatv.net se multiplică pe internet. Miercuri, la dezbaterea online organizată de PressHub, puiul Freedom House, Cristina Guseth, şefa ONG-ului Freedom House, a anunțat că noul atac la România TV vine pe 30 mai.

05 mai 2023, 00:14
EXCLUSIV România TV, atacată de pe toate flancurile de rezişti. Ce i se pregăteşte lui Victor Ciutacu. Indignată de audienţa postului nostru, Cristina Guseth (Freedom House) ameninţă cu un nou atac pe data de 30 mai

La dezbaterea intitulată „Starea Presei 2023 – discursul de ura, discriminare, dezinformare si alte boli ale breslei” au participat, printre alţii, pe lângă Cristina Guseth, Liana Ganea (ActiveWatch), Brîndușa Armanca (PressHub) şi Raluca Radu, profesor FJSC, coordonator Digital News Report in Romania. Indignată de audienţa uriaşă a postului România TV şi, în egală măsură, de buna poziţionare a site-ului romaniatv.net în topul site-urilor de ştiri din România, Cristina Guseth, directorul ONG-ului Freedom House, ameninţă cu un nou atac pe data de 30 mai.

România TV
România TV

Liana Ganea: Eu acum m-am fixat pe una dintre probleme care framanta mass media si pe noi ca observatori. Ce facem in cazul acestor televiziuni? Ce facem sa mai schimbam ceva in situatie asta? Am vazut cu totii spectacolul dur al prezentei lui Victor Ciutacu la CNA in care a aparut ca Victor Ciutacu i-a audiat pe cei de la CNA. În cele din urmă, consiliul a reusit sa dea o amenda. E laudabil ca au reactionat. Puteau sa fie mai duri, era posibila si acea pedeapsa cu suspendarea emisiei. Nu au reusit sa ajunga la intelegere in acest sens.

Brîndușa Armanca: Eu cred ca intotdeauna metodele creative sunt foarte bune in a critica sau a pune intr-o lumina ironica sa dezvalui ce se intampla. Colegii nostri din PressHub, în momentul in care a zis Cristoiu ca s-a apasat pe buton si sutele de jurnalisti au semnat protestul in legatura cu RTV, au zis: Ştii ce facem? Înfiintam o gazeta. Se va numi Gazeta de gagesti: ardei umplut.

Cristina Guseth: Au audienta mare. Pe 30 mai lansam raportul asta. Au audienta uriasa. Nu vorbesc doar de televiziune, vorbesc si de online.

Brîndușa Armanca: Între timp un lucru bun s-a intamplat. Ca amenda trebuie platita si dupa contestata. Înainte putea sa conteste si nu o plateau. De asta sunt asa umflati astia de la Realitatea si Romania TV, ca totusi trebuie sa plateasca sumele astea. Daca nu le platestc, patesc ca OTV. E o cale ca sa zic asa, dar nu o sa o inchida nimeni.

Raluca Radu: Şi sigur ca foarte importantă a fost lista de oameni si organizatii care au semnat protestul. Şi asta a fost o sustinere pentru CNA sa mearga pe calea cea corecta. Nimeni nu se astepta sa fie atatea redactii care sa zica ca nu e in regula.