EXCLUSIV: Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Ministrul Muncii: „Avem softul care face recalcularea”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că softul ce va recalcula toate pensiile românilor a ajuns la Casa Națională de Pensii Publice și va urma să fie folosit în curând la cea mai înaltă capacitate.

28 apr. 2024, 20:43
EXCLUSIV: Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Ministrul Muncii: „Avem softul care face recalcularea”
EXCLUSIV: Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Ministrul Muncii: „Avem softul care face recalcularea”

Ministrul Muncii a dezvăluit faptul că softul ce va recalcula pensiile tuturor românilor, indiferent de sex, profesie sau legea pe care au ieșit din activitate.

Citește și: EXCLUSIV Pensii Paşte 2024: Băncile virează luni bani seniorilor care primesc pensiile pe card. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Softul a ajuns la Casa Națională de Pensii

Simona Bucura Oprescu a vorbit despre deja celebrul soft care va recalcula pensiile românilor pe baza noii legi intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2024. În septembrie, toți românii, indiferent de tipul de pensie, vor primi o majorare a indemnizației oferite de stat.

„Deja CNPP au semnat contractele pentru acel soft, avem acel program, acea aplicatie informatică ce vor calcula pensiile tuturor romanilor pe baza noii formule de calcul. Toate pensiile vor fi recalculate, indiferent de pensie. Nu ati avut incredere in noi să fim gata la timp. În lunile iunie, iulie, august deciziile vor ajunge la toți pensionarii. În luna mai deja vom incepe acest proces de recalculare. Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii iar in septembrie vor ajunge pensiile recalculate și taloanele. Nicio pensie nu va scădea, se va menține cuantumul cel mai favorabil. Dacă ai muncit la fel și ai cotizat la fel, chiar dacă ai ieșit pe altă lege, chiar dacă ești femeie sau bărbat”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre banii pentru pensii, despre care Marcel Boloș, ministru al Economiei şi Finanţelor, a spus că nu ar fi suficienți pentru majorarea tuturor pensiilor.

„Avem banii pentru pensii în bugetul de stat, sunt prevăzuți, nu există niciun fel de dubiu că avem banii. Pnesionarii pot să stea liniștiti că angajamentul Guvernului Ciolacu este un angajament ce va fi dus până la capăt. Noua lege este una sustenabilă, au fost colectate date de la Banca Mondială. Avem, foarte clar, pe bugetul pe 2024, banii pentru momentul recalculării care va aduce creșteri la pensiile românilor”, a mai menționat Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Anunțul momentului. Simona Bucura Oprescu, vești bune pentru femei! ”Venim cu două beneficii importante în ceea ce privește pensia”