EXCLUSIV Romica Jurcă aduce vești proaste: precipitații intense, pe alocuri ”potop” toată luna iunie. Cum va fi vremea la Marea Neagră în weekend

Meteorologul Romica Jurcă a explicat vineri seară, în exclusivitate la România TV, că fenomenele meteo extreme din ultimele zile vor caracteriza toată luna iunie, în mai tot teritoriul țării.

02 iun. 2023, 21:35
EXCLUSIV Romica Jurcă aduce vești proaste: precipitații intense, pe alocuri ”potop” toată luna iunie. Cum va fi vremea la Marea Neagră în weekend

Romica Jurcă a declarat că precipitațiile, vântul intens și chiar descărcările electrice vor fi fenomene des întâlnite în toată luna iunie. Totodată, vestea mai bună ar consta în faptul că temperaturile nu vor atinge în luna iunie nivelul de caniculă.

”In materie de vreme e greu de spus, dar pana la sfarsitul lui iunie nu vom avea parte de canicula. Din pacate, da, vom avea parte de 35-40 de litri pe metru patrat in Moldova si mai sunt zone unde vom mai avea ploi, incusiv la Bucuresti.

Maine, in Oltenia, jumatatea de sud a Munteniei si in Transilvania vom avea si 40-50 de litri pe metru patrat, dar si grindina si vijelii.

De luni incolo, in principal prin vestul, nordul si centrul tarii, dupa-amiaza si seara vom avea grindina si vijelii. Norii acestia nu acopera suprafete mari, deci ori este potop, ori nu este nimic.

Ploile vor fi prezente, nu as putea sa spun de acum ca zilnic, dar pana la sfarsitul lunii iunie vor fi frecvente. Oricum nu contam pe canicula, doar una-doua zile cu 30 de grade. In rest, temperaturi mai mici.

Intr-un fel e bine ca nu sunt temperaturi caniculare. Maine la mare apa va avea 20-22 de grade, iar in aer tot cam la fel, plus vant.”, a spus Romica Jurcă.

Citește și: Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice și grindină în mai multe zone din țară. Au fost emise mesaje Ro-Alert