EXCLUSIV | Rudel Obreja, prima reacţie după condamnarea în dosarul Gala Bute. „Îmi pregătesc bagajul. Tocmai ÎCCJ îşi bate joc de lege! La unii dă mumă, la alţii ciumă!”

Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a reacţionat, joi, în direct la România TV, după ce a aflat că a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Gala Bute", alături de Elena Udrea. Fostul boxer a acuzat Înalta Curte că "îşi bate joc de lege" deoarece, din punctul său de vedere, "nu există niciun fel de prejudiciu".

07 apr. 2022, 15:02
EXCLUSIV | Rudel Obreja, prima reacţie după condamnarea în dosarul Gala Bute. „Îmi pregătesc bagajul. Tocmai ÎCCJ îşi bate joc de lege! La unii dă mumă, la alţii ciumă!”

Un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi  a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în dosarul Gala Bute. Astfel, decizia definitivă de condamnare la închisoare rămâne valabilă. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat  la cinci ani de închisoare cu executare, pedeapsă la care se adaugă confiscarea unei sume de 3 milioane de lei. De asemenea, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare.

„Ferească Dumnezeu de mai rău. (…) În momentul de faţă îmi pregătesc bagajul pentru a mă deplasa unde mă trebuie. O să sun la Poliţia să spun că mă voi prezenta într-o oră, două maximum şi urmez procedura. Asta este!”, a declarat Rudel Obreja, la România TV.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră! Elena Udrea merge la pușcărie. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare

Întrebat câţi ani de închisoare are de executat, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a mărturisit că nu a făcut calcule deoarece nu se aştepta „deloc la această decizie”.

„Îmi e greu să vă spun în momentul de faţă pentru că n-am făcut calcule. Nu mă aşteptam absolut deloc la această decizie. Dimpotrivă!

Vă tot felul de speculaţii şi amatorisme pe posturile de televiziune care spun că s-a făcut dreptate şij justiţie! Este fals! Dosarele identice, dosarul lui Niţă de la Braşov, dosarul lui Dan Şova şi a lui Horia Simu; nu e vorba de precedent judiciar. E vorba despre dosare identice care au fost judecate diferit!

Oamenii ăia s-au dus la rejudecare pe decizia CCR; noi ne ducem la puşcărie. Unde vedeţi dumnevoastră justiţia? Vorbim despre Înalta Curte care trebuie să vegheze la aplicarea unitară al legii. Tocmai ÎCCJ îşi bate joc de lege! La unii dă mumă, la alţii ciumă!”, a afirmat Obreja.

Fostul pugilist a mai spus că se aştepta să se rejudece întreg dosarul şi a acuzat presa că a fost interesată „să o toace pe Udrea”.

„Mă aşteptam să mă rejudec şi să fac surprize mari în acest dosar pentru că au fost o mulţime de măgării făcute, dar acum e tardiv. Presa n-a fost interesată să afle adevărul. Presa a fost interesată să o toace pe Udrea”, a mai spus el.

De asemenea, Rudel Obreja a spus că nu a vorbit la telefon cu Elena Udrea

„Nu sunt un apropiat al doamnei Udrea. Am avut acel eveniment, l-am făcut cum l-am făcut şi atât.. Nu am alte prietenii cu doamna Udrea”, a mai precizat el.

Mai mult, fostul pugilist a acuzat procurorii DNA că au venit cu „însăilările”, deoarece, în opinia sa, „e un prejudiciu calculat total fals de organe”.

„Eu am două infracţiuni de evaziune fiscală care n-au avut nicio treabă cu Gala Bute. Sunt nişte minciuni sfruntate!

E un prejudiciu calculat total fals de organe, de DNA; de vreo 700 de milioane şi am luat cinci ani de puşcărie pentru asta.

Nu există niciun fel de prejudiciu. Tot DNA în alt dosar anterior a constatat prejudiciu zero, apoi a venit cu însăilările astea şi s-a ajuns unde s-a ajuns”, a concluzionat Rudel Obreja.

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute rămâne definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta.

În dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită, potrivit News.ro.