EXCLUSIV Şefa meteorologilor prezintă noua prognoză de coşmar. Câte zile vom îndura peste 40 de grade Celsius

Elena Mateescu, directorul ANM, a dezvăluit la România Tv cât durează valul de caniculă ce va cuprinde întreaga ţară începând de joi, 14 iulie.

12 iul. 2022, 23:08
EXCLUSIV Şefa meteorologilor prezintă noua prognoză de coşmar. Câte zile vom îndura peste 40 de grade Celsius
Şefa meteorologilor prezintă noua prognoză de coşmar

Şefa meteorologilor prezintă noua prognoză de coşmar. Elena Mateescu anunţă vreme caniculară până la sfârşitul lunii iulie.

Şefa meteorologilor spune cum va fi vremea în perioada următoare. Cât va ţine valul de caniculă

Temperaturile încep să crească de joi, 14 iulie, în toată ţara. În Capitală, se anunţă 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi unul accentuat, avertizează Elena Mateescu.

„De joi vorbim de temperaturi in crestere in toata ţara. Vom inregistra valori cuprinse între 28 şi 33 de grade. Vineri şi sambata vom avea 35 de grade, inclusiv in Capitala. Si disconfortul termic va fi unul in crestere. Vor mai fi perioade de instabilitate atmosferica.

Maine, in zona de nord, nord-est, centru a ţării vor mai fi reprize de ploaie. Sambătă, in zona de sud valorile vor fi foarte ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat, ceea ce va face ca fenomenul de secetă să ramana la cote maxime.

Pana la sfarsitul lunii lui cuptor vorbim de temperaturi in medie peste ceea ce ar fi normal şi despre un deficit de precipitaţii”, a declarat Elena Mateescu la România Tv.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Urmează cele mai călduroase luni din istoria României? Secetă, temperaturi extreme și furtuni

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Prognoza meteo MIERCURI

În regiunile nordice, nord-estice și centrale, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori sub normele specifice perioadei, iar după-amiaza și seara vor fi înnorări temporare, pe alocuri va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. În celelalte zone, valorile termice se vor situa în continuare în jurul mediilor multianuale, cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar ziua local și temporar îndeosebi în nord, centru și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 20 de grade pe litoral, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Prognoza meteo JOI

Valorile termice vor creşte semnificativ în toată ţara, astfel că vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și local în est. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

BUCUREȘTI .Vremea va fi frumoasă și se va încălzi semnificativ față de zilele anterioare, devenind călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării şi, îndeosebi la câmpie, va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi pe alocuri descărcări electrice şi intensificări ale vântului -începând din orele amiezii în regiunile nordice, iar seara şi noaptea pe spaţii mai mici şi în vestul teritoriului. Izolat cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

BUCUREȘTI. Vremea va deveni caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 35 de grade şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi Feerie de iarnă în mijlocul verii! Ninge ca-n poveşti în Bucegi la mijlocul lui iulie VIDEO

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea călduroasă se va menţine în majoritatea zonelor, cu precădere în cele sudice, unde izolat va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi seara în sudul şi sud-estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură unde local vor fi averse ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. Ploi slabe vor fi pe suprafeţe mici şi în nord şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiuni și 21…22 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.