EXCLUSIV. Şeful Casei de Pensii anunţă noi taloane de la 1 iulie: Ajutorul de 700 de lei nu se primeşte automat de cei cu pensii mai mici de 2000 de lei

Daniel Baciu a declarat, în exclusivitate la România TV, că ajutorul social se acordă în iulie celor cu venituri mai mici de 2000 de lei, astfel că pensionarii care se află sub acest plafon, dar câştigă din alte surse, nu vor primi bani în plus în iulie.

26 iun. 2022, 19:24
EXCLUSIV. Şeful Casei de Pensii anunţă noi taloane de la 1 iulie: Ajutorul de 700 de lei nu se primeşte automat de cei cu pensii mai mici de 2000 de lei

 

Şeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, anunţă că pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei vor încasa doar în luna iulie ajutorul de 700 de lei, care va apărea trecut pe talonul de pensie. Baciu a ţinut să precizeze, într-un interviu acordat în exclusivitate Andreei Creţulescu, că ajutorul social nu se dă automat celor cu pensii mai mici de 2000 de lei, ci celor cu VENITURI sub această sumă, fiind făcută o analiză în acest sens înainte de virarea banilor.

Pensii 2022. Anunţul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii. Milioane de români sunt vizaţi
Daniel Baciu anunță că, dacă după primele șase luni rămân venituri la buget, atunci pensionarii pot primi bani în plus.

Deficitul bugetar a crescut cu peste 1 miliard de lei după ce coaliția de guvernare a anunțat că peste 3,2 milioane de pensionari vor primi un ajutor unic de 700 de lei.  Doar seniorii cu pensia mai mică de 2.000 de lei se încadrează aici, iar cei cu venitul mai mic de 1.500 de lei primesc tichetele sociale de 250 de lei, din două în două luni.

Guvernul a adoptat, recent, o OUG care prevede acordarea unui sprijin financiar de 700 de lei pentru toţi pensionarii din sistemul public şi militar care au venituri de mai puţin de 2.000 de lei pe lună. Banii se acordă o singură dată, în luna iulie.

Pensii 2022. Aproape 1000 de lei în plus la pensia următoare, banii intră direct pe card
Sursa citat a precizat că Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială.
Veniturile lunare la care face referire Ordonanţa de urgenţă sunt:
a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
d) venituri din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plăteşte ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate şi realizate de aceeaşi persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.