EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”

Loredana Pălănceanu a devenit cunoscută în mediul online după ce a început să predea gratuit matematică pe Tik Tok, acolo unde mii de copii dau scroll în pauze sau chiar în timpul orelor. Tânăra ne-a spus cum i-a venit ideea, dar și cum a fost percepută de elevii săi.
Bianca Bocioacă
22 iun. 2023, 10:37
EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”
Loredana Pălănceanu, tânăra care te învață matematică pe Tik Tok

Loredana Pălănceanu este o tânără ambițioasă în vârstă de 26 de ani care s-a apucat să predea matematică online, pe Tik Tok. Aceasta ne-a vorbit despre cum i-a venit ideea, dar și despre drumul pe care a trebuit să îl parcurgă pentru a ajunge până aici. Matematica a fost prima ei mare iubire și a știut dintotdeauna că menirea ei este să le ofere și altora din cunoștințele sale, simțindu-se extrem de bine în preajma copiilor.

BAREM MATEMATICĂ Evaluare naţională 2023. Cum se rezolvau subiectele la Capacitate 2023 pentru nota 10. Care a fost capcana!

„Am observat și la școală că foarte multi elevi stau in pauze pe aceasta platforma Tik-Tok,dar și acasă, și m-am gandit ca este o idee minunată să aduc un strop de educatie și totodata sa reusesc să-i conving într-un mod placut sa iubească matematica. De aceea încerc să am o atitudine cat mai caldă și să îmbin matematica cu muzică, zâmbet și voie bună. 

Mi-a plăcut matematica de când eram mică.Am fost prima generatie care a dat Evaluarea Natională și am luat singurul 10 la matematică din scoală, iar de atunci am stiut ca voi merge la un liceu cu profil real și nu o să renunț niciodată la pasiunea mea pentru matematică. Apoi am inceput studiile la ‘Universitatea Alexandru I. Cuza’ din Iași, unde am urmat Facultatea de Matematică și Masterul”, a declarat Loredana Pălănceanu, în exclusivitate pentru site-ul romaniatv.net.

Chiar dacă a reușit să devină cunoscută pe Tik Tok, tânăra profesoară nu ar renunța niciodată la elevii săi, așa că îmbină meseria de cadru didactic cu meditațiile gratuite pe internet. Stilul ei i-a captat atât pe copii, cât și pe părinți, care o caută pentru meditații. Satisfacția oferită de reușitele ei îi amintește pentru ce muncește zilnic.

„Predau in școli de 5 ani și nu aș renunta la copii niciodată deoarece iubesc ceea ce fac. Este adevărat că îmi doresc și o cariera în online, dar aceasta să fie bazată tot pe educatia copiilor. Elevii și foștii mei elevi sunt foarte încântați că mă pot urmări și pe Tik-Tok.

Primesc foarte multe aprecieri legate și de tinuta pe care o aleg la fiecare videoclip, aleg tinutele in culori calde pentru a creea bună dispozitie și a asocia matematica cu o materie placută , nu sumbră și rigidă.

Primesc zilnic zeci de mesaje de la copii din toata țara care mă roagă să-i ajut cu sfaturi despre cum să înteleagă mai bine matematica sau cu diverse exerciții care le dau batai de cap. Este o satisfacție când elevii imi spun că mă au ca model sau când mă întalnesc cu foști elevi pe stradă și îmi spun cu mândrie la ce licee studiază și ca i-am îndrumat cu plăcere spre tainele matematicii.

Deoarece ajut gratuit sute de elevi care imi scriu pe Instagram sau Tik-Tok, mulți copii care mă văd pe social media doresc safacă meditații cu mine, chiar și părintii mă contactează pentru copiii lor. Cu ajutorul popularitații de pe Tik-Tok colaborez cu mai multe edituri și urmeaza să lansez culegeri cu exerciții accesibile pentru toți copiii”, a mai spus Loredana Pălănceanu.

@matematica_loredana Tu inca greșesti la ele?🫣 @Loredana Pălănceanu #profademate #matematica_loredana #exercitii #bac2023 #evaluareanationala2023 #matematica #scoala #educatie #loredanapalanceanu #calcule ♬ New Rules (Remix) – Dua Lipa

Loredana a susținut și ea greva profesorilor și chiar a mers la unul dintre proteste. Salariul pe care îl primește este unul mult prea mic, având în vedere sacrficiile pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge profesoară și recunoaște că, dacă nu ar fi fost pasionată de ceea ce face ar fi renunțat la învățământ.

„Este adevărat că salariile in învatământ sunt foarte mici. La 21 de ani când am intrat in învațământ aveam normă intreagă și diriginția și primeam un salariu de 2500 lei în mână.Nu vreau să compar sariul meu de profesor cu cel de paznic, sofer sau vânzător,etc .

Nu este ușoară nicio meserie, dar profesorul când ajunge acasă nu încheie munca, ci are de corectat teste, de făcut planificări, fișe de lucru și multe alte responsabilități legate de sutele de copii pe care îi are pe mână. De ce am învătat atât ca să ajung aici? Din acești bani trebuia să mă și întretin, să și mănanc, să cumpăr și materiale auxiliare și să fac și naveta 140 km dus-intors zilnic pentru a ajunge la Master. Dacă nu predam din pasiune, probabil nu aș fi rămas in învătământ.

Am luat și definitivatul, dar nu a crescut decât cu aproximativ 20 de lei salariul. În ultimul an salariul meu a ajuns la 3100 lei. La fel, predau din pasiune pentru că nu ai cum să supraviețuiesti decent cu acesti bani, trebuie să mai faci ceva pe lângă, așa că am decis să îmi construiesc propria afacere, un magazin online de accesorii. Am fost și eu la un protest al profesorilor și sunt sigură că se va ajunge la un numitor comun”, a mai spus ea, pentru România TV.

@matematica_loredana 🚨PARALELIPIPED DREPTUNGHIC 🔥 EVALUAREA NATIONALA🚨 #profademate #loredanapalanceanu #matematica #tiktokmatematica #evaluareanationala2023 #scoala #math #paralelipipedo ♬ Summer day

Se pare că odată cu examenele elevilor, și vizualizările clipurilor sale au crescut, tot mai mulți adolescenți fiind interesați de explicațiile exercițiilor care le dau bătăi de cap.

„Am sute de mii de vizualizări pe Tik-Tok și Instagram, iar cu cât se apropie mai tare bacalaureatul tot mai mulîi elevi îmi cer ajutorul și mă roagă să postez cât mai multe videoclipuri cu exerciții. Cu o zi înainte de Evaluarea Nationala am răspuns la zeci de mesaje de la copiii emotionați și mi-a făcut plăcere să le explic exercițiul care le dădea bătai de cap”.

Admitere liceu 2023. AlegLiceu.ro, aplicația care îi ajută pe elevi și părinți să găsească liceul potrivit

Pe Tik Tok i se spune și „Sexy profesoara”, lucru care nu o încântă neapărat, dar încearcă să își vadă de drumul ei, mai ales că are de gând să lanseze curând câteva culegeri cu exerciții, pentru a-i ajuta pe elevi la examene.

„Majoritatea persoanelor mă apreciază și sunt încântați de această ideea a mea de a preda gratuit matematică pe Tik-Tok, dar mai sunt și persoane care se leagă de aspectul fizic sau de alegerea exercițiilor. Eu încerc să rezolv exercițiile astfel încât să le înțeleagă toată lumea, nu pot face doar metode pentru olimpici. 

Legat de realizările mele, cel mai mare vis este să reușesc anul acesta să lansez câteva culegeri cu exerciții unde o să fie explicații și rezolvări pe întelesul tuturor copiilor pentru a-i ajuta la examenul de capacitate și bacalaureat și ca profilul meu de matematică de pe Tik-Tok și Instragram (@matematica_loredana) să ajungă cât mai cunoscut pentru a ajuta cât mai mulți elevi”, ne-a mai spus Loredana Pălănceanu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!