EXCLUSIV | Singurul specialist în medicină de dezastre cere intervenţia rapidă a lui Klaus Iohannis. „Românii mor! Nu mai putem să acceptăm aşa ceva. Vorbim de o problemă de securitate naţională”

Profesorul Dan-Ioan Mănăstireanu, singurul specialist în medicina de dezastru din România, a declarat, vineri, în direct la România TV, că este nevoie de intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT pentru a gestiona situaţia pandemică gravă. "Vorbim de o problemă de securitate naţională. Românii mor! Mor şi mor mulţi", a avertizat dr. Mănăstireanu.

15 oct. 2021, 21:24
EXCLUSIV | Singurul specialist în medicină de dezastre cere intervenţia rapidă a lui Klaus Iohannis. „Românii mor! Nu mai putem să acceptăm aşa ceva. Vorbim de o problemă de securitate naţională”

Singurul specialist în medicina de dezastru din România a explicat că planul de intervenţie „se pune în mişcare Palatul Cotroceni şi preşedintele ţării”.

„Aţi observat acum că Raed Arafat a pus o problemă cu CNSU, cu premierul…. E lung drumul.

Nu mai avem nevoie de aceşti oameni care nu sunt specialişti în problematica dezastrului. Nu au niciun fel de pregătire în managementul dezastrului. Trebuie ca frâiele să le ia preşedintele ţării şi CSAT.

De ce? La ora actuală vorbim de o problemă de securitate naţională. Românii mor! Mor şi mor mulţi. Mor câte 400 pe zi. Nu mai putem să acceptăm aşa ceva!

Suntem într-un cerc vicios. Avem multe cazuri. Acestea umplu UPU, serviciile de urgenţă. Acestea umplu ATI şi avem multe cazuri”, a declarat profesorul Dan-Ioan Mănăstireanu, la Romania TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Beatrice Mahler, avertisment despre valul de îmbolnăviri COVID. „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte”

Singurul specialist în medicină de dezastre cere subvenţionarea testării şi vaccinarea pensionarilor

„Soluţia testării în masă o susţin. Soluţia ar trebui ca testele să se regăsească şi la magazinele de comerţ. Nu mai vorbesc de farmacii. Să se găsească la nişte preţuri subvenţionate ca un pensionar să îşi poată permită.

Ar trebui vaccinaţi pensionarii. Ar trebui puse în valoare o serie întreagă de cadre care la ora actuală sunt lăsate pe margine. Vorbesc de studenţi, de cursanţii de la şcolile sanitare şi de alţi oameni care ar putea ajuta sistemul”, a declarat dr. Mănăstireanu

Mai mult, singurul specialist în medicină de dezastre a avertizat că România ar trebui să se pregătească de ce e mai rău în următoarele săptămâni dacă numărul de infectări cu COVID-19 vor creşte în continuare.

„Mi-e frică că numai şeful de sus ştie ce urmează. Ar trebui să ne pregătim pentru acest lucru.

Fără niciun fel de discuţie. Susţin propunerea doamnei doctor Mahler de a realiza o carantină de cel puţin o săptămână, dar aş zice două săptămâni, pentru că există un ciclu de dezvoltare a virusului”, a conchis dr. Mănăstireanu.

Citeşte şi: Beatrice Mahler crede că un lockdown ar relaxa spitalele din ţară: „Avem o situaţie dramatică, oamenii se îmbolnăvesc unul după altul”