EXCLUSIV – Sondaj SOCIOPOL la comanda România TV: Nicușor Dan are doar 2 procente în fața lui Piedone în lupta pentru Primăria Capitalei

PSD ar dori să renunțe la Cătălin Cîrstoiu, candidat susținut și de liberali, și să meargă pe mâna lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, potrivit unor surse politice. PNL nu vrea să audă de această posibilitate. Nicolae Ciucă, liderul PNL, a anunțat că luni Cătălin Cîrstoiu își va depune candidatura la BEM.

16 apr. 2024, 13:43
EXCLUSIV – Sondaj SOCIOPOL la comanda România TV: Nicușor Dan are doar 2 procente în fața lui Piedone în lupta pentru Primăria Capitalei
Sondaj SOCIOPOL la comanda România TV: Nicușor Dan are doar 2 procente în fața lui Piedone în lupta pentru Primăria Capitalei

Un sondaj SOCIOPOL realizat în perioada 9-13 aprilie, la comanda România TV, arată că actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, ar câștiga alegerile pentru Primăria București, cu 43% din voturi.

Potrivit sondajului SOCIOPOL, Nicusor Dan este urmat de Cristian Popescu Piedone cu 41% și medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul coalitiei PSD-PNL, cu 8%. Candidatul AUR, Mihai Enache, are 5 procente, iar cel al ecologistilor, Alexandru Pânișoară – 3%.

Citește și: Nicolae Ciucă: La nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca doctorul Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura. Nu îl putem susţine pe Piedone

În ceea ce privește votul pe partide, Alianta Dreapta Unită se bucura de un procent de 37%, PSD si PNL de 36%, AUR – 9%, Partidul Umanist Social Liberal – 8%, iar ecologistii – 3%.

Sondajul a fost realizat de Sociopol, la comanda Romania TV, in perioada 9-13 aprilie, cu o marja de eroare de 3,2%.

Citește și: EXCLUSIV Piedone, despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: „Poate le dă Dumnezeu mintea înapoi, eu rămân deschis. Să vină în spate în vagoane, să bage cărbuni”

 

Un alt sondaj dat publicității marți, realizat de CURS, îl dă câștigător pe Cristian Popescu Piedone. Potrivit sondajului CURS, Cristian Popescu-Piedone conduce în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei cu 38%, urmat de Nicușor Dan cu 27%, iar Cătălin Cîrstoiu are 23%.

Totodată, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (53%) consideră că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie greşită și doar 37% spun că se îndreaptă într-o direcţie bună, potrivit sondajului.

Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile locale din 9 iunie, cu 48%, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 24%, PPUSL – 12%, AUR – 11%, SOS România – 3%.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL are 47% din opţiuni, Alianţa Dreapta Unită are 24%, AUR – 12%, PPUSL – 10%, iar SOS România 3%. Datele au fost culese în perioada 2-9 aprilie, iar metoda folosită a fost cea faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor.

Eșantionul a fost de 1.067 de persoane, considerat de CURS reprezentativ, respondenții fiind românii cu vârsta de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion a fost de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%, validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS, iar datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean, susțin autorii sondajului.