EXCLUSIV: Sorin Grindeanu: „Daca vrem o autostrada care sa traverseze Carpaţii este absolut necesară măsura închiderii Văii Oltului”

Sorin Grindeanu nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor a susţinut, în exclusivitate la România TV, că autostrăzile sunt mai importante decât alegerile, chiar dacă ar putea pierde voturi.
Filip Stan
10 iul. 2024, 21:47
EXCLUSIV: Sorin Grindeanu:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în exclusivitate la Punctul Culminant, emisiune moderată de Victor Ciutacu, că nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului. Acesta a explicat că autostrăzile au o importanță mult mai mare decât faptul că este an electoral și își asumă răspunderea politică, chiar dacă ar putea pierde voturi.

Întrebat despre ultimele evenimente care au bulversat vacanţele românilor, ministrul Sorin Grindeanu s-a arătat supărat pe modul de acţionare al piloţilor: „Avem o problemă neprovocată , iar cealaltă e Valea Oltului, o chestiune absolut necesară dacă vrem autostrăzi. În ceea ce priveşte TARPM-ul, dle Ciutacu e inadmisibil! Oamenii au fost lăsaţi să meargă laporţi, să stea în aeroport, iar cu 5 minute înauinte de decolare se afla că piloţii sunt inapţi. TAROM are resurse să despăgubească. Eu nu spun că nu au dreptul să facă grevă, greva în aviaţie s-a mai întâmplat, dar anunţată. Eu nu mă duc să iau avion, când e grevă, e lipsă de respect faţă de pasageri. Nu e prima abatere, şi în 2014 s-a mai întâmplat. Am vorbit şi la CFR, şi la metrou, să nu se întîmple la fel. S sa se declare inapţi de zbor….a fost un fel de greva mascată!.

Sorin Grindeanu: „Am colegi de partid care mi-au zis te-ai trezit acum, în an electoral, să faci autostrada”

Compania Naţională de Administrare a Infastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, miercuri, că, în primele trei zile de lucrări pe Valea Oltului, au fost tăiaţi în total 2.000 de arbori. Echipele care se ocupa de defrişări au mai avansat cu 510 de metri pe cele 8 zone ale versantului.

”La ora 20.00 s-a redeschis traficul rutier pe DN7 (Boiţa – Lazaret) conform programului zilnic stabilit. Echipele care se ocupa de defrişări au mai avansat astăzi cu 510 m pe cele 8 zone ale versantului. Până la acest moment au fost eliberaţi 2.725 m din cei 6.245 m necesari drumurilor de acces la zonele în care vor fi realizate studiile de teren”, a transmis, miercuri seară, CNAIR.

Compania precizează că, în primele 3 zile de la începerea lucrărilor de defrişare şi de asigurare a treseelor au fost tăiaţi aproximativ 2000 de arbori.

Primele două zile de lucrări pe Valea Oltului arată de ce trebuie închis traficul: căderile de bolovani pe șosea ar fi pus în pericol viețile a mii de oameni

”Lucrările vor fi reluate mâine la ora 6.00. Reamintim că sectorul DN7, în lungime de aproximativ 8 km, cuprins între Boiţa şi Lazaret este închis zilnic între orele 6.00 şi 20.00 în perioada 08 iulie – 09 august”, a mai transmis compania.

În acest interval de timp constructorul lotului 2 al autostrăzii Sibiu – Piteşti trebuie să defrişeze aproximativ 10 ha de pădure aflată în zonele critice şi să asigure traseele necesare proiectării şi execuţiei.

Lucrările au început în 8 iunie şi sunt programate să dureze o lună. Traficul este oprit în intervalul 06.00 – 20.00.