EXCLUSIV Sorin Grindeanu: „Nu mă aşteptam la această atitudine din partea lui Iohannis. El a generat această criză politică”

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a fost marţi invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a dezbate posibilităţile care sunt luate în calcul, după moţiunea de cenzură, pentru formarea guvernului.

05 oct. 2021, 21:15
EXCLUSIV Sorin Grindeanu: „Nu mă aşteptam la această atitudine din partea lui Iohannis. El a generat această criză politică”

Sorin Grindeanu a declarat, din nou, că singura variantă pe care PSD o ia în calcul este legată de alegeri anticipate, pentru că actualul Parlament nu mai reprezintă voinţa poporului.

„Marturisesc ca nu ma asteptam la aceasta atitudine din partea presedintelui. Domnul Iohannis era in urma cu o saptamana la congresul PNL, unde ne spunea cat de bine guverneaza PNL, iar acum suntem intr-o criza pe care chiar dansul a generat-o. A generat-o anul trecut, cand a trecut cu tancul peste faptul ca PSD a castigat alegerile si a fortat o coalitie a pierzatorilor, cu USR care vrea sa decapiteze tot cu 10-12% al lor.

Se asteptau sa vina PSD sa faca cinste cu voturi, ca sa se intoarca la guvernare, sa votam motiunea lor. Citu este creatia acestei aliante, cu parinte 1 PNL si parinte 2 USR, cum le place lor.

Ei acum se prefac ca Voiculescu, Ghinea etc nici nu au fost la guvernare.

Avem un tablou in Parlament de tipul urmator: PSD cu o treime din parlamentari, PNL care spune ca nu vrea cu noi la guvernare, USR care cu 10-12% vor sa guverneze cu PNL, cu care chiar azi s-au injurat, dar sa aleaga ei premierul si tot asa. Deci, pentru noi, singura solutie este sa ne intoarcem la popor, alegerile anticipate.

Noi convocasem pentru maine structurile de conducere ale partidului, pentru a decide cum mergem mai departe, in ideea ca Iohannis va convoca consultari.”, a spus Sorin Grindeanu la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, după căderea guvernului Cîţu: „Vom avea propunere de premier şi, dacă Iohannis insistă cu Cîţu, vom demara procedurile de demitere a preşedintelui”