EXCLUSIV Sute de copii şi bătrâni din cadrul centrului social de la Mănăstirea Dumbrava riscă să ajungă în stradă. Aşezământul, în imposibilitatea de a achita facturile uriaşe

Explozia preţurilor la curent şi gaze a afectat nu doar familiile obişnuite din România, dar şi centrele sociale care adăpostesc persoane nevoiaşe. Este şi cazul centrului social de pe lângă Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba. Ultima factură venită pe adresa aşezământului se ridică la... 62.500 de lei.

11 ian. 2022, 21:20
EXCLUSIV Sute de copii şi bătrâni din cadrul centrului social de la Mănăstirea Dumbrava riscă să ajungă în stradă. Aşezământul, în imposibilitatea de a achita facturile uriaşe

Mănăstirea Dumbrava a primit facturi la curent şi gaz care se ridică la valoarea de… 62.500 lei. Aşezământul nu dispune de aceşti bani, iar ajutorul de la stat lipseşte cu desăvârşire.

Facturi uriaşe la centrul social de la Mănăstirea Dumbrava

Preotul Vasile Crişan a intervenit în emisiunea România la raport, de la România TV exprimându-şi speranţa că centrul social va beneficia de ajutor din partea oamenilor de bine şi a autorităţilor, astfel încât cele câteva sute de persoane aflate în dificultate găzduite de centru să aibă în continuare un acoperiş deasupra capului.

Nu ne lasă Dumnezeu, ne poartă de grijă şi avem şi oameni de suflet. Am vorbit cu tata Gigi Becali care ne susţine foarte mult, el ţine foarte mult la aşezământul nostru social, ştie ce facem, ne şi sprijină. De la stat, la casa de bătrâni nu primim nici măcar un leu. Dacă au pensie bine, dacă nu nu.

Citeste si Bunica Elena, de 91 de ani, plânge de când i-a venit factura: „O zi mâncăm, alta nu”

În schimb, pentru copii, este acea colaborare între direcţia de asistenţă socială, consiliul judeţean unde noi avem şi acreditare şi avem contract. Eu sunt stupefiat de aceste costuri uriaşe, Domnul ştie ce va fi, dar eu zic că totuşi se rezolvă pentru că am fost sunat de foarte multe autorităţi„, a declarat părintele Vasile Crişan în emisiunea Andreei Creţulescu.

Întreg complexul de la Mănăstirea Dumbrava a fost construit din donațiile celor binevoitori. Credincioșii ajută constant cu alimente și haine copiii și bătrâni din cadrul centrului.

Ministrul Energiei ameninţă furnizorii de energie că ar putea să le retragă licenţa

Pe de altă parte, Virgil Popescu a amenințat că s-ar putea ajunge până la retragerea licențelor, în anumite situații, pentru anumiţi furnizori de gaze şi electricitate, precizând că aceştia au început deja recalcularea facturilor, deoarece în multe cazuri nu s-au aplicat compensările acordate de Guvern.

Sunt foarte puțini români care au primit facturi necompensate. Eu cred că se poate merge până la retragerea licenței, pentru că nu poți să te joci cu oamenii. Facturile încalcă legea. Ce ar trebui să se întâmple? Nu va rămâne nimeni fără energie electrică și fără gaz pentru că există furnizorul de ultimă instanță”, a spus Virgil Popescu.