EXCLUSIV| Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis! ”Nu mai e la masa UE, a fost expediat la NATO”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a demascat sâmbătă seară, în exclusivitate, la România TV, planul președintelui Klaus Iohannis de a pleca de la Cotroceni pe o funcție mult mai înaltă.

09 mart. 2024, 21:20
EXCLUSIV| Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis! ”Nu mai e la masa UE, a fost expediat la NATO”
Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis

Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis! Fostul președinte al României a vorbit și despre alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna septembrie, dar și despre motivul pentru care ele sunt programate cu trei luni înainte de încheierea mandatului lui Iohannis.

Citește și EXCLUSIV| Traian Băsescu rupe tăcerea! Ce a aflat fostul președinte al României despre jocurile politice de acum

Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis

”Cât despre prezidențiale, eu cred că acest congres al PPE a dat un răspuns domnului Iohannis. I-a spus că îi dorește succes la candidatura în funcția de Secretar General al NATO. Deci, nu mai e la masa UE, a fost expediat la NATO, acolo trebuie să vorbească cu Washington-ul”, a mai spus fostul șef al statului, în exclusivitate, la România TV.

Întrebat dacă are șanse la NATO, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu știu! Probabil știe ce face că de asta a făcut și aici un lucru pe care nu aș fi crezut că poate fi un mecanism de alegere a președintelui României. A mutat alegerile în septembrie, când mandatul președintelui încheie pe 21 decembrie. Oare de ce? Doar în ideea că ar trebui să fie liber de contract pentru o eventuală funcție? Cred că în primul rând, trebuia respectată funcția de preșdinte al României și să duci mandatul până la capăt. Faptul că Ursula von der Leyen i-a urat succes în ocuparea funcției de la NATO i-a arătat unde a greșit pentru că s-a autoexclus de la marile funcții din Uniunea Europeană.”

Mai mult, fostul lider de la Cotroceni subliniat că președintele Klaus Iohannis a greșit atunci când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de Secretar General al NATO.

”Cred că a grești atunci când și-a anunțat candidatura pentru funcția de Secretar al NATO. Astea nu se anunță public, se discută. Din punctul ăsat de vedere a greșit pentru că s-a exclus de la una din funcțiile din UE. Spunând că el candidează pentru funcția de la NATO a dat semnalul că nu îl interesează o funcție europeană ceea ce a scăpat-o de o grijă pe Ursula von der Leyen în împărțirea funcțiilor”, a mai spus fostul președinte Traian Băsescu.

Citește și Klaus Iohannis salută reușita României în procesul privind Roșia Montană: „Felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre. Suntem astăzi la momentul adevărului”