EXCLUSIV Traian Băsescu sare în apărarea lui Vlad Voiculescu: „Suntem singura ţară cu pretenţia de a fi civilizată în care conducerea bătăliei împotriva pandemiei nu a fost la ministrul Sănătăţii”

Traian Băsescu este de părere că Vlad Voiculescu a fost demis din nişte motive care ar fi trebuit să-i fie imputate lui Raed Arafat.

25 apr. 2021, 22:55
EXCLUSIV Traian Băsescu sare în apărarea lui Vlad Voiculescu: „Suntem singura ţară cu pretenţia de a fi civilizată în care conducerea bătăliei împotriva pandemiei nu a fost la ministrul Sănătăţii”

În emisiunea lui Ioan Korpos de la România TV, Traian Băsescu a subliniat faptul că lui Arafat i-a trecut glonţul pe lângă ureche.

Traian Băsescu îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu

Arafat stă pentru că motivele destituirii lui Vlad Voiculescu erau exact motivele în care el era implicat. Balş, Babeş şi marea caravană anti-COVID, toate trei ţineau de el. Nu Voiculescu uitase un ars în WC, nu Voiculescu gestiona caravana SMURD cu aparate de oxigen pentru situaţii de intervenţii. Nu erau construite ca să se facă tratamente ATI în ele în timp îndelungat.

Citeste si EXCLUSIV Traian Băsescu avertizează că deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri. „Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”

De asta stă Arafat blând acum. I-a trecut glonţul pe la ureche. Toate au fost în parohia lui.

Cert e un lucru: suntem singura ţară din UE, singura ţară cu pretenţia de a fi civilizată în care conducerea bătăliei împotriva pandemiei nu a dus-o ministrul Sănătăţii. Am avut mai multe centre de putere. Domnul colonel e cu vaccinarea, e comandantul unic al vaccinării, Arafat e comandantul acţiunii. Ministrul Sănătăţii nici el nu ştie. Trebuie să facă paturi ATI„, este de părere fostul preşedinte.

Citeste si EXCLUSIV Traian Băsescu, reţinut vizavi de relaxarea restricţiilor: „Eroarea de anul trecut nu trebuie repetată”

Fostul preşedinte vrea păstrarea măştii la plajă

Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării.

Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie.

Cât stau la plajă e bine să stau cu masca. La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI.

N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.