EXCLUSIV Ultima imagine cu Petrică Mîţu Stoian în viaţă

România TV a prezentat în exclusivitate imagini cu Petrică Mîţu Stoian în clinica unde a urmat tratamentul post covid.

09 nov. 2021, 12:21
EXCLUSIV Ultima imagine cu Petrică Mîţu Stoian în viaţă

Au apărut noi informații, pe surse, în cazul morții suspecte a artistului Petrică Mîțu Stoian. Din primul rezultat al necropsiei a reieșit că rapsodul ar fi murit din cauza unei barotraume. În ultima imagini, făcută în clinică, Petrică Mîţu Stoian apare zîmbind, semn că problemele de sănătate nu erau aşa grave.

Medicul care s-a luptat să-i salveze viata lui Petrică Mîţu Stoian a făcut dezvaluiri în exclusivitate despre starea în care a ajuns artistul după procedurile de la clinica privată.

Rezultat şocant după autopsia lui Petrică Mîţu Stoian. De ce a murit marele artist, ce au găsit medicii la necropsie

„Domnul a venit la clinica Nera sa faca terapie hiperbara post covid, dar, din pacate,  a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mai ampla decat trebuie si a decedat in urma unui soc septic. Socul septic ireversibil este o boala foarte serioasa cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie dar din pacate organismul dansului nu a rezistat nici macar la resuscitare. Probabil ca din cauza bolii se stie ca exista covidul lung care lasa niste sechele grele, incepand de la creier pana mai departe. Daca boala este mai grava, plamanul sufera si este predispus sa se suprainfecteze. Cred ca acest lucru s-a intamplat si aici. din pacate a dus o mare parte pe picioare ca apoi sa se deprecieze rapid, din pacate in socurile septice deprecierea se produce destul de rapid daca nu se intervine medicamentos si serios. Era sub tartaemnt de anticoagulant din cauza unei afectiuni la cord care ducea la producerea de cheaguri. El lua si inainte de covid acest anticoagulan”, a declarat în exclusivitate pentru România TV COSMIN LIBRIMIR, director medical SJU Reşiţa.

Explicația științifică este că plămânii acestuia ar fi cedat din cauza unui tratament cu oxigen. Clinica Nera, unde Stoian a fost internat, susține că artistul nu a fost supus niciunei proceduri medicale.

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a povestit medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu-Stoian.

Sora cunoscutului interpret a acceptat efectuarea autopsiei, după ce a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și audiază astăzi mai multe cadre medicale care s-au ocupat de artist.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Familia nu s-a opus acestei decizii, dorind să afle de ce a murit de fapt îndrăgitul artist.