EXCLUSIV Va fi Marcel Ciolacu candidatul PSD la prezidențiale? Răspunsul dat de premier în direct la România TV

Premeirul Marcel Ciolacu a evitat să spună dacă va candida pentru Preşedinţia României şi a precizat că, momentan, Gabriela Firea se află în cursa pentru Primăria Capitalei.

31 oct. 2023, 22:08
EXCLUSIV Va fi Marcel Ciolacu candidatul PSD la prezidențiale? Răspunsul dat de premier în direct la România TV

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seară, la România TV, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale de anul viitor. „N am luat în calcul acest lucru până acum. Nu am vorbit cu colegii acest lucru. Am un job, nu e simplu, dar nu mă obligă nimeni.

Cred că provocările sunt suficiente acum Cel mai important acum este stabilitatea politică. Sunt tot felul de scenarii politice, pe care nimeni nu le exclude. Liste comune, liste separate. PSD se pregătește pentru orice variantă”, a spus premierul.

Mihai Tudose – şef de campanie la Europarlamentare, Gabriela Firea – încă în cărţi la Primăria Capitalei

Despre Gabriela Firea, liderul PSD a susţinut că rămâne candidat cu potenţial la Primăria Capitalei şi că nu a avut nicio implicare în scandalul azilelor, iar despre Mihai Tudose că îl va propune şef de campanie pentru alegerile europarlamentare.

„Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei.

El a spus că nu a avut loc o nouă discuţie în partid pe această temă. „E prematur. Nu am avut încă o discuţie din nou cu doamna Gabriela Firea şi, repet, n-am avut o discuţie în interiorul partidului privind alt candidat în acest moment pentru Primăria generală”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat despre variantele candidaturilor lui Robert Negoiţă sau Daniel Băluţă, Ciolacu a spus: „Nu au fost discuţii pentru candidatura la Primărie”.

Premierul Ciolacu, conciliant cu Cristoiu, necruţător cu CTP

Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu e deranjat de criticile maestrului Ion Cristoiu, dar spune că jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu are dreptul să jignească creștinii din România, comparându-i cu teroriștii. Ciolacu spune că e dreptul unui om să fie ateu, însă că nu e firesc ca românii care cred în Dumnezeu și se închină la moaște să fie comparați cu teroriștii.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, siderat de evaziune: „Eu am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde. Cum își mai iau Ferrari cu sacoșa?”

„Creștinii, noi suntem iertători. Există credințe care au dus în extreme. Rar auzi de un kamikaze creștin. Atunci faci paralele care nu au nicio terabă cu credința. Eu nu am nimic împotrivă să ieși la Tv să spui că ești ateu, dar nu mă critica pe mine. Nu ieși să critici mii de pelerini. Dreptul tău e să spui că nu ai credință și vom vedea. Eu nu sunt de acord ca un om care a avut o părere să fie imediat dinamitat de presă. Ai o părere, dar dă-mi dreptul să am și eu o părere”, a declarat Marcel Ciolacu la Punctul Culminant.

Marcel Ciolacu, veste bună din Coaliţie pentru 5 milioane de români: „Pensiile vor creşte de două ori anul viitor!”