EXCLUSIV! Victor Ciutacu după clasarea de către DNA a dosarului Ponta-Blair-Ghiţă: „Cad dosarele lui Portocală unu după altul. Nişte ficţiuni”

Dosarul Ponta-Blair-Ghiţă, instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocală", de la "unitatea de elită" DNA Ploieşti, a fost clasat joi de DNA, la şapte ani după deschiderea sa.

27 oct. 2022, 13:09
EXCLUSIV! Victor Ciutacu după clasarea de către DNA a dosarului Ponta-Blair-Ghiţă: „Cad dosarele lui Portocală unu după altul. Nişte ficţiuni”

În dosarul instrumentat de „Portocală” a fost acuzat şi afaceristul Sebastian Ghiţă, care ar fi plătit pentru vizita premierului britanic suma de 220.000 de euro, fiind încadrat la infracţiunea de „folosire a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în scop propriu” şi „spălare de bani”.

Imediat după aflarea veştii, într-o ediţie specială a ştirilor România TV, Victor Ciutacu a criticat în termeni duri întreg sistemul de Justiţie şi chiar şi PSD-ul, care nu a insistat pentru introducerea legii răspunderii magistraţilor.

„Nişte ficţiuni, cad dosarele lui Portocală unul după altul şi nimeni nu răspune. Cuvintele magice: legea pentru răspunderea magistraţilor. Căcăcioşii ăştia de la guvernare, oricare ar fi ei, niciunul nu e în stare să îşi asume răspunderea şi să dea o astfel de lege, normală în toată lumea.

Un magistrat poate face ce vrea el în ţara românească, poate batjocori pe oricine, poate scoate din viaţa politică pe oricine, cum dealtfel s-a întâmplat cu mulţi dintre eroii dosarelor lui Portocală, fără să i se întâmple absolut nimic, omul nu are nicio apăsare.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Dosarul Ponta – Blair – Ghiţă a fost CLASAT de DNA! Acuzaţiile fabricate ale procurorului Mircea Negulescu – „Portocală” desfiinţate! Fostul procuror este anchetat pentru cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi abuz în serviciu în acest dosar! VIDEO

Mai mult, unul dintre dosarele penale în care era implicat chiar el, în calitate de inculpat, făcut tot de SIIJ, a fost întors la procuratură, după ce Parchetul General a cerut, în caz excepţional, aplicarea prevederii privind prescripţia.

Deci Parchetul General, care s-a opus aplicării prescripţiei în toate celelalte dosare, şi-a găsit timp pentru o excepţie în cazul domnului Negulescu, zis „Portocală”, care a trebuit salvat cu orice preţ, după cum se vede.

Bun, că l-ai terfelit pe Blair, l-ai terfelit, ăla măcar şi-a încasat banii, ştia că nu i se întâmplă nimic. Dar lui Ponta i-ai pus sechestru pe casă, l-ai ajutat să iasă din viaţa politică sau, mă rog, să se ducă la marginea vieţii politice. Dosarul lui a fost făcut în timp ce Ponta era premier, avea aspiraţii de candidat la preşedinţia României. Dacă îmi aduc bine aminte, Ponta a candidat în 2014 cu tinicheaua de coadă.

Şi nu răspunde nimeni. Este special lăsată o gaură pe unde să se poată strecura toţi făptuitorii folosiţi la momentul oportun şi care după aia trebuie salvaţi. Şi nimeni nu este de vină, că nu îi aud nici pe ăştia de la PSD, pe care i-a târât toată şleahta lui Kovesi la DNA să facă ceva, că nu pot să facă nimic. Uite că puteau să facă acum, la legile justiţiei. N-au făcut-o. De ce? De frică.”, a spus Victor Ciutacu, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Curtea Supremă a decis cum trebuie aplicate deciziile CCR referitoare la prescripție. Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Bogdan Olteanu pot ieşi din închisoare