EXCLUSIV Victor Ponta, achitat definitiv de ÎCCJ: ”Mie nu mi se inventa dosarul ăsta, dacă nu ajungeam premier. La fel se încearcă acum cu Ciolacu, cu certificatul de revoluționar”

În ziua în care fostul premier Victor Ponta a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Turceni-Rovinari, acesta a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV.

28 dec. 2023, 22:21
EXCLUSIV Victor Ponta, achitat definitiv de ÎCCJ: ”Mie nu mi se inventa dosarul ăsta, dacă nu ajungeam premier. La fel se încearcă acum cu Ciolacu, cu certificatul de revoluționar”

Victor Ponta a declarat că deși a fost achitat după opt ani, cel mai important este ca în România să nu mai existe dosare fabricate la comandă politică, atenționând asupra faptului că, în acest moment, se încearcă o manevră similară legată de dosarul de revoluționar al premierului Ciolacu.

”Am pierdut opt ani din viata. Nimeni nu se naste si nu moare in functie. Dar eu am ajuns acolo fiind votat de oameni, se stia in 2012 ca daca se vota USL, eu as fi premier.

Si am fost schimbat din functie de doua persoane, procurorul Uncheselu si doamna Kovesi. Eu nu vreau sa se mai intample astfel de abuzuri, cu inventat dosare. Cum e acum cu Ciolacu, cu dosarul de revolutionar, ca a dat cu piciorul intr-un caine acum 15 ani etc.

Acum pot sa zic ca a fost un dosar fabricat, opt judecatori de la Inalta Curte au zis in unanimitate. Dar Uncheselu si Kovesi stiau ca nu e nicio fapta penala, dar s-au dus la Iohannis si i-au zis ”sefu, uite, vi l-am eliminat pe Ponta”.

Exact in ziua in care PNL a depus o motiune de cenzura impotriva mea, in ziua aia m-a chemat Ucheselu sa-mi zica ca imi face dosar pentru fapte din 2007.

Citește și: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, sigur de aderarea completă a României la Schengen în 2024: ”Din acest moment, având un acord politic, întregul demers e ireversibil”

Eu i-am zis si domnului Iohannis ca scopul procurorilor nu e sa schimbe premieri. Dupa care, nu in fata, ci pe la TV, mi-a cerut demisia, ca sunt penal.

Eu nu traiesc in trecut, dar imi doresc sa nu se mai intample asta in Romania, i-am spus si domnului Ciolacu. Atentie, daca faci ilegalitati ca prim-ministru, e altceva. Dar mie nu mi se facea dosarul asta, daca nu ajungeam premier. Tu mi l-ai facut nu pentru ca am facut ceva rau, ci pentru ca am ajuns premier. La fel si cu Ciolacu acum, cu certificatul de revolutionar.

Tara asta a investit in mine, sa fac scoala, m-a trimis in strainatate, sa fiu magistrat, nu e mai bine sa ma folosesti la ceva? Ok, ca nu ma mai vrea Iohannis premier, dar la altceva. Iohannis nu mi-a zis niciodata ca nu vrea sa fiu premier cu el presedinte. Eu l-am intrebat in seara alegerilor. L-am sunat, l-am felicitat, ne-am intalnit la Cotroceni dupaaia. Eu am o fire sportiva, pot sa lucrez cu el, si l-am intrebat daca si el poate. A spus ca da si ca sa imi fac treaba.

Ne-am intalnit si la bilantul DNA, cred ca am mai avut si alte intalniri. Atat cat il cunosc, eu sunt convins ca niciodata nu a sunat Iohannis la Kovesi sau Uncheselu sa ii puna sa imi faca un dosar. Ei s-au gandit sa il ajute pe seful lor.”, a declarat Ponta, în exclusivitate la România TV.

Citește și: Ponta, despre alegerile prezidențiale din 2024: Ciolacu, dacă ajunge în turul doi cu Simion, câştigă, normal. Dacă nu ajunge cu Simion în turul doi, greu, foarte greu