EXCLUSIV Victor Ponta, atac la Iohannis în scandalul cerealelor din Ucraina: „Aşa-zisul ajutor nu înseamnă altceva decât nişte miliarde pe care nişte firme mari din Ucraina le fac pe spinarea agricultorilor români”

În contextul în care Polonia, Ungaria şi, recent, Slovacia au suspendat importurile de cereale din Ucraina, deoarece acestea au destabilizat piaţa în aceste state, fostul premier Victor Ponta lansează acuzaţii grave la adresa preşedintelui Iohannis pe care nu l-ar interesa soarta agricultorilor din România.

17 apr. 2023, 23:44
EXCLUSIV Victor Ponta, atac la Iohannis în scandalul cerealelor din Ucraina: „Aşa-zisul ajutor nu înseamnă altceva decât nişte miliarde pe care nişte firme mari din Ucraina le fac pe spinarea agricultorilor români”

Victor Ponta este de părere că importul de cereale din Ucraina nu este un ajutor acordat de România acestei ţări şi, mai mult, este menit să-i îngenuncheze pe agricultorii români.

Victor Ponta, atac la Iohannis în scandalul cerealelor din Ucraina: „Iohannis se face că plouă. Că să rezolve ministrul Daea”

Polonia, Slovacia, Ungaria au spus că nu se mai poate şmecheria asta cu cerealele din Ucraina, care nu înseamnă în niciun caz ajutor pentru Ucraina, că ajutor însemna să le dăm noi cereale. Nu, înseamnă nişte miliarde pe care le fac nişte firme mari aşa-zis din Ucraina pe spinarea agricultorilor români. În timp ce Polonia a luat decizia suspendării importurilor şi a zis ca cerealele din Ucraina nici măcar să nu le mai tranziteze teritoriul, Iohannis se face că plouă. Că să rezolve ministrul Daea. Păi să aducă Daea bani de-acasă?

Citeste si Slovacia o ia pe urmele Poloniei și Ungariei și suspendă importurile de cereale din Ucraina. Comisia Europeană consideră că măsura nu este acceptabilă

De câte ori cineva din România a vrut să facă ceva, că a fost vorba de Schengen, de Bâstroe, de românii din Bucovina, a ieşit Iohannis şi a zis să nu mai protestăm când a fost vorba de Schengen, că suntem vânduţi ruşilor dacă ne interesează românii din Bucovina. Chiar mă gândeam dacă nu cumva a ieşit de dimineaţă domnul Iohannis să ne zică: Mai daţi-o naibii, că noi suntem cu Bruxelles.

Nu fac şi eu ca Polonia, ca Ungaria, ca Slovacia, să mi-i protejez pe ai mei? Eu zic: „Păi să decidă Comisia Europeană”. Păi, stai, că-s agricultorii noştri, nu-s agricultorii Comisiei Europene. Şi aşa l-am avut pe Cioloş care a ţinut cu Franţa, nu cu România, şi aşa Comisia Europeană dă cele mai mici subvenţii faţă de restul Europei„, a spus fostul premier Victor Ponta în emisiunea „Ultima oră” de la România TV.