EXCLUSIV Victor Ponta dezvăluie planul secret de unire a României cu Moldova: „Mai mult de jumatate dintre cetăţenii moldoveni au paşaport românesc” 

Victor Ponta a dezvăluit, sâmbătă seară, la România tv, planul secret de unire a Moldovei cu România. Acesta a declarat că, pe vremea când era premier, ţara noastră era principalul partener economic al Moldovei.

30 apr. 2022, 21:33
EXCLUSIV Victor Ponta dezvăluie planul secret de unire a României cu Moldova: „Mai mult de jumatate dintre cetăţenii moldoveni au paşaport românesc” 
Victor Ponta

Victor Ponta dezvăluie planul secret de unire a României cu Moldova. Fostul premier spune că mai mult de jumatate dintre cetatenii moldoveni au pasaport romanesc.

Victor Ponta: Republica Moldova este intr-un pericol mult mai mare decat noi

Fostul premier al României a dezvăluit, la România Tv, că în 2014 a avut multe discuţii Iurie Leanca, fostul premier al Republicii Moldova, privind unirea dintre cele două ţări.

Citeşte şi EXCLUSIV | Victor Ponta: „Unii s-au folosit de războiul din Ucraina ca să bage spaima în oameni și să-i țină ocupați” / „România nu va fi atacată”

„Am pornit o multime de proiecte. Vorbisem cu Iurie Leanca despre ce s-ar putea face daca Moldova ar fi victima unei agresiuni din partea Transnistriei. Altii, care au aflat, au avut grija sa ne zboare pe amandoi. Acum, Republica Moldova este intr-un pericol mult mai mare decat noi.

O luasem invers, România era principalul partener economic al Moldovei, era principalul sustinator financiar si pe programe. Pentru prima data dupa multi ani opinia publică din Moldova era pro-Romania. Am dat bani pentru spitale, pentru foarte multe asezaminte culturale. Eu cred ca numai asa se poate vorbi de o unire, numai daca populatia este de acord. Altfel nu se poate.

Mai mult de jumatate dintre cetatenii moldoveni au pasaport romanesc.

Eu cred ca la Chsinau, cu exceptia unor politicieni, cam toti care sunt la putere gandesc asa: decat codasi la oras, mai bine in satul meu fruntasi. Ei vor sa fie sefi la Chisinau, pe mosia lor. Nu vor sa faca parte dintr-o ţara mai mare, din care au mai facut parte.

Ucraina, pana la război, a avut relatii proaste si cu Romania si cu Moldova. Nu a fost iubire nici cu Moldova nici cu România”, a declarat Ponta la România Tv.

Citeşte şi EXCLUSIV | Victor Ponta, avertisment despre îndatorarea României. „Putem să triplăm pensiile, dar nu mai rămân tinerii în ţară”