EXCLUSIV Victor Ponta, după ce a anunţat că îl dă în judecată pe procurorul Uncheşelu: „Aş vrea să plătească din buzunarul lor, să le fie teamă când mai vor să „paradească” oameni”

Fostul premier Victor Ponta a anunţat miercuri că îl va acţiona în instanţă pe procurorul Jean Uncheşelu, cel care a instrumentat dosarul Turceni-Rovinari, în care Ponta a fost achitat definitiv, după mai mult de 8 ani.

07 feb. 2024, 20:01
EXCLUSIV Victor Ponta, după ce a anunţat că îl dă în judecată pe procurorul Uncheşelu: „Aş vrea să plătească din buzunarul lor, să le fie teamă când mai vor să „paradească” oameni”

Victor Ponta spune că, deşi România nu are o lege a răspunderii magistraţilor, îşi va duce până la capăt acţiunea în justiţie împotriva lui Uncheşelu, astfel încât procurorilor să le fie frică să mai „paradească” persoane publice din motive pur politice.

„Chiar imi doresc asta. Au fost 8 ani si jumatate in care nu am lipsit la niciun termen, nu am invocat prescriptia, iar 8 judecatori de la ICCJ au zis ca fapta nu exista.

Prin actiunea asta as dori ca acesti procurori, Uncheselu, Portocala, Kovesi, sa plateasca din buzunarul lor, sa le fie teama cand mai vor sa paradeasca pe cineva. Oameni de cultura, oameni politici etc. Niciunul dintre procurorii astia nu au patit nimic.

Eu as putea sa tac din gura si sa zic merci sau, ceea ce voi face, sa merg in instanta si sa cer sa fie pusi sa plateasca cei care au distrus cariere si familii. Exista actiuni facute de persoane care au patit ce am patit si eu, dar este adevarat ca nu exista o lege a raspunderii magistratilor. Ministerul de Finante plateste despagubirile, dar nu se intoarce impotriva lor, dupa aceea. Deci tot noi platim.

Citeşte şi: Încă un rateu al DNA. Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de confiscare specială a averii de 5,6 milioane de euro a lui Condrea, fostul patron Hexi Pharma

Dar daca nici eu nu fac nimic, cine sa duca lupta asta? Asta e decizia mea si sper ca nu e una gresita. Sper ca si cei care au acum functii sa vada si sa faca astfel incat coruptii sa ajunga la inchisoare, dar si magistratii care gresesc sa plateasca.”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Victor Ponta spune că procurorul DNA nu a comis o eroare în dosarul ”Turceni-Rovinari”, ci a comis un abuz intenționat la ordinul șefei sale de la acea vreme, Laura Codruța Koveși.

După ce în luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv în dosarul ”Turceni -Rovinari” în care era acuzat de fapte de corupție ce aveau legătură încheierea unor contracte de consultanţă cu termocentrale, Victor Ponta a decis să își caute dreptatea în tribunal și l-a dat în judecată pe Jean Uncheșelu.

Citeşte şi: Cornel Dinicu a revenit la Ferma Dacilor pentru noi cercetări după incendiul soldat cu opt morți