EXCLUSIV Victor Ponta: „Klaus Iohannis nu mai are încrederea românilor. Nouă din zece nu îl mai cred nici dacă ne spune că e anul 2022”

Victor Ponta a fost invitat la România TV duminică, în a doua zi a anului 2022, pentru a oferi predicţiile sale legate de viaţa politică a României în noul an, dar şi pentru a oferi soluţii la problemele economice cu care ţara noastră se confruntă.

02 ian. 2022, 21:43
EXCLUSIV Victor Ponta: „Klaus Iohannis nu mai are încrederea românilor. Nouă din zece nu îl mai cred nici dacă ne spune că e anul 2022”

Fostul premier Victor Ponta susţine că România nu mai suportă încă un lockdown din pricina pandemiei şi îşi doreşte ca guvernul Ciucă să găsească soluţii pentru a face faţă unui nou val de Covid, astfel încât şcolile şi economia să rămână deschise.

„Sa facem prima previziune, de fapt o dorinta, sa nu vedem asa ceva in Romania. Am fost 4 ani premier si nu at vazut asa ceva in Romania. Eu sper si doresc ca jandarmii sa nu primeasca ordine, pentru ca la ordin politic se face asa ceva. Eu cred ca Romania este o tara care poate fi condusa fara astfel de interventii. Oamenii vor protesta, unii nu sunt de acord cu vaccinul sau vor marirea pensiilor, dar nu este nevoie de astfel de scene.

Sper ca domnul Cimpeanu sa tina scolile deschise, domnul Rafila sa tina spitalele deschise pentru toata lumea, pentru ca operatiile sunt amanate, avem cea mai mare rata de mortalitate de cancer, oamenii mor acasa. Oamenii care nu s-au vaccinat pana acum, nu se mai vaccineaza. Eu zic ca trebuia facut certificatul verde echitabil pentru toata lumea, dar nu l-au facut.

Acum probabil o sa creasca iar numarul de cazuri, pentru ca au venit multi de afara, unde este si varianta asta Omicron, dar daca m-ar intreba domnul Ciucă, Romania nu mai suporta un lockdown, spitale inchise, scoli inchise.

Eu de la domnul Citu si guvernul cu USR nu am nicio asteptare, pentru ca au fost cei care tipau la Colectiv „la puscarie”, dar cand au ajuns sa moara 500 de oameni pe zi nu mai ziceau nimic, iar domnul Iohannis si-a vazut de schi. Cum nici la Colectiv nu l-a interesat decat sa ma dea pe mine jos. Dar acum am asteptari, sa iasa domnul ministru Rafila sa ne spuna ca stim ca vine alt val si ca suntem pregatiti. Dar cel mai important este sa fie regandit tot sistemul si sa ne putem ocupa si de altceva decat de Covid. Au stabilitate, au sustinere larga parlamentara, au toate conditiile.

Citeşte şi: EXCLUSIV Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat de primar general al Capitalei: „Menirea mea e să rezolv lucruri de sistem. Vreau să finalizez proiectele începute și abandonate de Nicuşor Dan”

Certificatul verde nu mai e valabil, pentru ca erau prea multe lucruri ilogice. Nu puteai sa mergi la un meci, in aer liber, dar la mall puteai. Certificatul verde va fi pentru cei care calatoresc mult in strainatate, ca si mine, dar in rest trebuie sa mergem pe sistemul romanesc.

Nu va lua nimeni fraiele de la domnul Arafat, pentru ca oamenilor le convine sa stea in spatele lui, dar decizia e politica. Eu, cand eram premier, el imi spunea ce solutii propune si eu si ministrul de resort spunea daca aprobam sau nu. Ceva ne-a suparat pe toti: domnul Iohannis ba ne spunea ca e doar o raceala, ba ca ne inchide pe toti, ba ca a invins pandemia.

Acum vreau sa il aud pe domnul Ciuca sa ne spuna ca regulile se aplica tot anul, nu in functie de interes, cum a fost in 2020 cu alegerile. Cel mai rau lucru in viata e sa nu stii ce se intampla intr-o zi, cand te trezesti din somn. Eu nu mai cred in restrictii, Romania nu mai suporta restrictii. Cere-le oamenilor ce esti diispus si tu sa faci, nu cum eram amendati pe strada pentru masca si domnul Orban bea cu prietenii fara masca. Da niste reguli pe care oamenii le cunosc si accepta sa le respecte, atfel iti pierzi orice incredere din partea populatiei.

Klaus Iohannis este presedinte, dar nu mai are increderea oamenilor. 9 din 10 romani nu-l mai cred nici daca ne spune La multi ani 2022, ne uitam ce an e. Nu am intrat in Schengen, nu am intrat, ati zis ca nu o sa mai avem vize de SUA, avem, ati zis ca scapam de MCV, nu am scapat. Domnule, ce ati facut in 8 ani? Ati spus ca nu o sa aduca PSD la guvernare, PSD e la guvernare. In PNL nu o sa fie liniste, ma astept ca domnul Ciucă sa ii ia locul lui Florin Citu, ceea ce o sa-i bucure si pe simpatizantii si pe adversarii PNL. Oricum, in 2021 cel mai mult a castigat AUR.

Vreau sa vad ca nu se introduc sau maresc taxe si impozite, ca asta mergea bine, e cel mai bun lucru pe care l-am facut ca premier, am oferit stabilitate antreprenorilor romani.

Victor Ponta: „George Simion îşi face rolul de şef al opoziţiei. Cine să îl facă, Cioloş, de la Bruxelles, după ce termină caviarul?”

Acum oamenii asteapta de la PSD rezultate, daca tot s-au facut frate cu dracu. Lumea s-a saturat de Covid, stam la mese si nu mai vorbeste nimeni de Covid, ci de energie, de facturi, de firme inchise, de scoli, astea trebuie rezolvate de PSD acum. Anul trecut a fost un dezastru, mai ales lupta dintre Orban si Citu, in care au murit politic amandoi, dar pe spinarea noastra, a romanilor.

Am vazut ca doamna Firea vrea sa fie din nou primar, cred ca nici nu trebuie sa faca nimic. Doar trebuie sa mergem prin oras si vedem. Ieri, in sectorul 4, la domnul Baluta, era frumos, curat, dar in rest era aproape ca inainte de 1989. Eu sper ca domnu Ciolacu sa fie mai destept decat noi toti si sa gaseasca o persoana careia sa nu i se dea in cap doar pentru ca e de la PSD. Eu voi sprijini un candidat de stanga, dar pe de alta parte cred ca cel mai important este cum e guvernata Romania, altfel vine tot un presedinte care spune ca face si nu face nimic. Domnul Iohannis a spus ca cel mai important lucru pe care l-a facut a fost ca a scos PSD de la guvernare. Pai PSD e la guvernare, deci nimic.

Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, desi noi de la Pro Romania am dori, dar pentru romani nu ar fi bine. A, poate la sectorul 1 ar fi ceva, unde s-au furat voturi, ca romanii sa vada ca votul lor conteaza, dar nu imi fac aluzii.

Domnul Basescu spunea, dupa 10 ani, ca Romania este un stat mafiot, acum Iohannis spune ca este un stat esuat, dupa 7 ani. Pai cine e de vina?

AUR a speculat situatia din Romania si a sanctionat greseli adevarate ale celor de la putere. E adevarat ca nu as apela la AUR sa guverneze, sa ne scoata din necaz, dar sunt singurii care fac opozitie cum trebuie. George Simion isi face rolul de sef al opozitiei. Cine sa fie altul, Ciolos, de la Bruxelles sau Paris, dupa ce termina caviarul? Daca cineva chiar vrea sa il faca pe George Simion prezidenţiabil, il si aresteaza. Eu nu vreau sa mai pateasca nimeni nimic in Romania din cauza parerilor politice, ca pe vremea lui Kovesi. Acum in Romania le e frica celor cinstiti, celor necinstiti nu le e.”, a spus Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima declarație în 2022: „Sărbătorim 15 ani de la aderarea țării noastre la UE. Rămâne singura opțiune de prosperitate, stabilitate și dezvoltare pe termen lung”