EXCLUSIV Victor Ponta spune că procurorii sunt pregătiţi să „execute” odată cu preluarea guvernării de PSD: „Procurorii care vor face ce a făcut Portocală trebuie să fie siguri că nu o păţesc. E un mesaj politic foarte serios”

Fostul premier Victor Ponta a declarat joi seară, în exclusivitate la România TV, că cererea procurorilor PICCJ de a-l achita pe fostul procuror DNA Ploiești, Mircea Negulescu, acuzat de mai multe fapte de cercetare abuzivă, constrângerea martorilor și abuz, reprezintă un "mesaj politic foarte serios" pentru procurorii "care urmează să execute".

16 sept. 2022, 11:28
EXCLUSIV Victor Ponta spune că procurorii sunt pregătiţi să „execute” odată cu preluarea guvernării de PSD: „Procurorii care vor face ce a făcut Portocală trebuie să fie siguri că nu o păţesc. E un mesaj politic foarte serios”

Mai mult, Victor Ponta a spus, în apariţia sa la România TV, că fostul procuror DNA Mircea Negulescu va fi, foarte probabil, angajat la Parchetul European, ceea ce ar transmite un mesaj de forţă şi altor magistraţi, pentru a face anchete similare cu ale celui supranumit „Portocală”.

„Eu acum mă aștept ca dl Portocală să meargă la Parchetul European, unde se afla dl Uncheșelu și să primească 7-8 mii de euro pe lună și să ancheteze corupția care există în Europa doar prin țările din est, România, Bulgaria, Ungaria. Doar nu va închipuiți că e corupție în Germania sau Franța. Doamne ferește! Eu cred că era de așteptat acest lucru, dl Portocală și dl Onea și gașca de la Ploiești nu au fost chiar tâmpiți, ei au executat pe cine trebuia, nu au executat la întâmplare. Li s-a spus probabil „Stați linistiți, vă scoatem”.

E și un mesaj pentru alții care urmeaza să execute: „Dați-i bătaie că nu o să pățiți nimic”. Părerea mea este că după ce PSD va prelua funcția de premier, atunci va porni și lupta anticorupție, că acum nu e nicio corupţie în România, vă daţi seama. Şi atunci procurorii care vor face ce a făcut Portocală trebuie să fie siguri că nu o pățesc. E un mesaj politic foarte serios.”, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu despre facturile uriaşe: „Eu am trăit cu Ceauşescu! Nu poţi să le ceri românilor să stingă becul”

Victor Ponta a anunţat joi seară, în exclusivitate la România TV, că nu mâncarea din insecte este problema, ci faptul că noi importăm foarte multe produse alimentare.

„Cred că problema principală pentru România nu va fi că mâncăm gândaci sau greieri, ci că nu vom mai avea, deși ne-a dat Dumnezeu cam tot, nici vită, nici porc, nici pui românesc, pentru că, prin măsurile luate de noi, vom mânca vită din Ungaria, porc din Spania, pui din Olanda. Nu am auzit pe nimeni în Europa să bage bani în greieri, dar bani în mâncare, da. Iar România își distruge, în mod programat, industria alimentară prin ceea ce facem, prin prețurile la energie, prin controale, prin legi care se schimbă tot timpul, prin faptul că nu ne sprijinim producătorii”, a zis Victor Ponta.

Citeşte şi: Mohammad Murad nu este pregătit să intre în AUR: „Nu se pune problema aşa. Mesajul lui George Simion este unul anti-putere, dar nu cu soluţii”