EXCLUSIV | Victor Ponta: „Unii s-au folosit de războiul din Ucraina ca să bage spaima în oameni și să-i țină ocupați” / „România nu va fi atacată”

Victor Ponta, fostul premier al României, actual lider la partidului Pro România, a lansat noi atacuri la adresa lui Klaus Iohannis, a Guvernului montat de la Cotroceni, cât și a 'reziștilor', luni seara, în platoul RTV.

25 apr. 2022, 21:37
EXCLUSIV | Victor Ponta: „Unii s-au folosit de războiul din Ucraina ca să bage spaima în oameni și să-i țină ocupați” / „România nu va fi atacată”

Fostul premier Victor Ponta critică partidele aflate la putere. Fostul premier PSD susține că liderii politici din România discută prea mult despre război și COVID, pentru a ascunde sub preș problemele reale ale societății românești.

„Cred că unii s-au și folosit de asta, că să bage spaima în oameni. Nu va fi atacată România în niciun fel (n.r. – de Rusia), nicio țară NATO.

Dacă-i ții pe oameni ocupați cu războiul, ba cu COVID-ul, nu le mai spui alte lucruri…

Putin nu reușeste să bată Ucraina, dar să se bată NATO?! Nici vorbă despre așa ceva!

Am spus că dacă Putin nu a câștigat războiul într-o săptămână, l-a pierdut. S-a văzut că marea faimă a armatei ruse era de fațadă. Am văzut că armata Rusiei se luptă ca în Al Doilea Război Mondial, trage bombe în case”, a declarat Victor Ponta pentru România TV, luni seara.

 

Victor Ponta, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Ce a vorbit cu Joe Biden? Despre golf sau schi?”

 

De asemenea, Victor Ponta l-a ridiculizat și pe Klaus Iohannis, cel poreclit „musafirul de la Cotroceni” de fostul său partener de încredere, Ludovic Orban.

„Doi ani să vorbim despre COVID?! Acum vorbim numai despre război. Oamenii își văd de treaba lor, sunt în vacanțe, își trimit copiii la școală. Vorbim despre război, dar nu vorbim despre lucrurile grele la care nu sunt soluții – economie, firmele românești, ne împrumutăm și nu producem nimic.

Domnul Iohannis dă un comunicat în care spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?! Dacă ai vorbit, nu înseamnă că ai vorbit ceva”, a mai punctat Ponta.

 

Victor Ponta, atac la adresa ‘reziștilor’

 

În opinia lui Ponta, sancțiunile orientate împotriva sportivilor ruși sunt exagerate, suține fostul premier.

„M-am obișnuit (n.r. – să fie criticat pentru unele declarații), nu mai ezit. Se ajunge la niște prostii și lucruri îngrozitoare. Am văzut ce fericire era pe ‘reziști’, oameni cu minte puțină – că nu-i mai primește pe sportivii ruși la Wimbledon. Ce vină au ei?

Cel mai îngrijorător lucru, în afară de atacurile ruse, e faptul că au fost excluși sportivii de la Jocurile Paralimpice. Eu nu cred că va opri Putin războiul de asta”, a mai declarat Ponta pentru RTV.

De asemenea, Victor Ponta a mai criticat Guvernul României pentru achizițiile exagerate de vaccinuri anti-COVID-19, în special pe Florin Cîțu și Ludovic Orban, foști premieri.