EXCLUSIV Violeta Alexandru nu e de acord cu alocaţiile calculate în funcţie de veniturile părinţilor: „Toţi copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocaţiei egal”

Violeta Alexandru nu este de acord cu alocaţiile copiilor calculate în funcţie de veniturile părinţilor, precizând că "alocaţia este un drept al copiilor, independent de veniturile părinţilor".

17 iun. 2021, 21:04
EXCLUSIV Violeta Alexandru nu e de acord cu alocaţiile calculate în funcţie de veniturile părinţilor: „Toţi copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocaţiei egal”
Violeta Alexandru nu e de acord cu alocaţiile calculate în funcţie de veniturile părinţilor: "Toţi copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocaţiei egal"

Violeta Alexandru a declarat într-o intervenţie telefonică la România Tv că toţi copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocatiei egal, indiferent de veniturile părinţilor.

Violeta Alexandru: Nu stiu ce au vrut sa spuna nici domnul kelemen Hunor, nici domnul premier

În urmă cu câteva zile, premierul Cîţu şi Kelemen Hunor au anunţat că se ia în calcul ca alocaţiile copiilor să fie legate de veniturile părinţilor. Noua lege ar putea fi introdusă din 2023.

„Alocaţia este un drept al copiilor, independent de veniturile paărintilor. Toti copiii trebuie să se bucure de un nivel al alocatiei egal. Nu stiu ce au vrut sa spuna domnul kelemen Hunor şi domnul premier pentru ca nu am participat la discutii”, a declarat fostul ministru al Muncii într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Citeşte şi Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în funcţie de veniturile părinţilor. Când ar putea intra în vigoare noua lege

Fostul ministru a declarat că majorarea alocaţiilor reprezintă o preocupare atât în PNL, cât şi în întreaga coaliţie.

„Este o preocupare in PNL si in intreaga coalitie cu privire la cresterea alocatiilor. Stiti ca liberalii au fost cei care au luat de-a lungul anilor, nu PSD, toate deciziile în Parlament, toate initiativele privind majorarea alocatiilor.

Cresterea pe anul acesta este cea care a intrat in plata si se vede in conturile părinţilor de la 1 ianuarie. In acest moment nu este prevazuta o alta crestere. In Parlament proiectul si discutia pe care o avem este pe cresterea facuta in ianuarie. Ce se va intampla anul viitor este o chestiune  pe care o vom analiza si vor vedea colegii din Ministerul Finantelor. Am inteles ca dincolo de orice promisiune trebuie sa vezi in mod concret pe ce te poti baza in functie de resursele pe care le ai”, a mai precizat fostul ministru al Muncii.

Violeta Alexandru le-a transmis pensionarilor să se aştepte la o crestere a pensiilor.

„Pensionarii sa se astepte la o crestere a pensiei. Cum si cat vor creste va fi decis in cursul acestui an pentru anul viitor” a mai precizat fostul ministru.

Citeşte şi PSD: Emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru anularea majorării alocaţiilor de la 1 iulie contravine Constituţiei