EXCLUSIV Vouchere sociale decembrie 2022. Când vor fi alimentate cardurile pentru alimente înainte de Crăciun, anunţ oficial de la Guvern

Ultima tranşă din voucherele de alimente va intra mai devreme pe cardurile românilor, a anunţat sâmbătă seară Marcel Boloş, în exclusivitate la emisiunea România la raport,moderată de Andreea Creţulescu..

11 dec. 2022, 08:43
EXCLUSIV Vouchere sociale decembrie 2022. Când vor fi alimentate cardurile pentru alimente înainte de Crăciun, anunţ oficial de la Guvern

Vouchere sociale decembrie 2022. Guvernul a decis acordarea şi pentru anul viitor a ajutorului pentru alimente de 250 de lei la două luni pentru persoanele şi familiile aflate în situaţii de vulnerabilitate. ”Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei”, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

De asemenea, el a precizat că Guvernul a aprobat măsurile pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19-23 decembrie.

Vouchere sociale decembrie 2022. Ministrul a indicat că numărul beneficiarilor de carduri pentru alimente este de 2,4 milioane. Până atunci, ministrul Boloş a mai făcut un anunţ important, în exclusivitate la emisiunea România la raport, moderată de Andreea Creţulescu. Românii care beneficiază de tichete sociale au aflat o veste care îi va face să se bucure mai mult decât și-ar fi putut închipui. Aceștia ar putea primi mai repede cei 250 de lei pe cardurile sociale. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, este cel care a făcut anunțul sâmbătă seară.

Dacă până acum banii intrau aproape de finalul lunii, oficialii au anunțat că în luna decembrie lucrurile vor sta total diferit. Astfel, întregul proces va fi grăbit cât se poate de mult pentru ca toți cetățenii să se poată bucura de acești bani înainte de sărbători.

În cele din urmă, în perioada 12-19.12.2022 vor avea loc transferurile pentru toți cei care s-au bucurat până acum de voucherele sociale de 250 de lei, acordate o dată la două luni,  aanunţat Marcel Boloş, astfel încât românii să aibă timp să-şi cumpere cele necesare de Crăciun.

„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabileşte la suma
de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi din fonduri europene nerambursabile”, prevede OUG aprobată de Guvern.

Vouchere 2023. Cine sunt românii care vor încasa 2900 de lei pentru alimente şi plata facturilor

Guvernul a aprobat voucherele pentru alimente şi energie pe întreg anul 2023. Anunţul a fost făcut joi, 8 decembrie, de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din România, Marcel Boloş.

„Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele şi familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei. De asemenea, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 – 23 decembrie. Aşadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranşe este de 600 de milioane de lei”, a susţinut Marcel Boloş.

Vouchere de vacanţă 2023. S-a decis în Guvern, intră mai mulţi bani pe card de anul viitor

„A doua măsură aşteptată este cea referitoare la compensarea preţului la energie. 1400 de lei pe an, în două tranşe. Prima tranşă în februarie 2023, a doua în septembrie 2023, câte 700 de lei. Sunt aprobate categoriile de beneficiari, respectiv pensionari în vârstă de peste 60 de ani, cu venit mediu mai mic pe loc de consum de 2.000 de lei, pensionari fără limită de vârstă care beneficiază de pensie de invaliditate de până în 2000 de lei, persoanele cu dizabilităţi cu pe loc de consum pe loc de consum de 2000 de lei. Numărul estimat al beneficiarilor este 3,9 milioane. Listele vor fi întocmite de Ministerul muncii, iar mecanismul se va derula prin intermediul MIPE în parteneriat cu compania naţională Poşta Română. Toate formele de energie se pot deconta – energie electrică, energie termică, gaze naturale, lemn de foc şi alte forme de energie”, a încheiat ministrul Boloş,