EXCLUSIVITATE George Simion, despre criza preţurilor la carburanţi: „Soluţia este naţionalizarea resurselor solului şi subsolului”

Preşedintele AUR George Simion a intervenit prin telefon în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, la România TV, pentru a comenta situaţia preţurilor la carburanţi, care a escaladat vertiginos în timpul serii de miercuri.

09 mart. 2022, 22:32
EXCLUSIVITATE George Simion, despre criza preţurilor la carburanţi: „Soluţia este naţionalizarea resurselor solului şi subsolului”

Preţurile la carburant şi-au continuat creşterea şi miercuri, astfel că în timpul serii, mulţi şoferi, speriaţi de o adevărată explozie a preţurilor în zilele viitoare, au format cozi de sute de maşini la pompele de alimentare. George Simion a calificat situaţia ca fiind una critică şi a propus măsuri drastice pentru stoparea unei crize profunde.

„Ne au condus niste hoti! Ministrul Energiei este un hot! Sa meargă cineva in Mehedinti acum si sa faca poze la benzinariile sotiei lui Virgil Popescu. OMV Petrom vinde petrol românesc, 40% care se vinde este autohton si este vandut la 9 lei, 10 lei, bătaie de joc. Si ma intrbati de ce este hot, ca este su cine ii suporta?

Pai noi (n.r. AUR) am facut protest si pe toate televiziunile si siturile de stiri erau titluri ca noi am facut protest pentru Ucraina. Pai pe noi ne intereseaza de Ucraina? Pe noi ne intereseaza de Romania si de romani. Suntem solidari cu cauza românilor, avem probleme cu hoții, cum au marit pretul la pompa si cum castiga soția lui Virgil Popescu acum din aceasta specula ordinara. Si soția lui Dan Motreanu, şi a lui Dan Barna, ca si ea este angajata la OMV si baietii destepti. Nu toti de la aceste companii sunt hoti, doar rudele politicienilor, colegii mei.

Citeşte şi: Virgil Popescu intervine în haosul din benzinării: „Nu staţi la cozi, să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid”

Eu m-am vazut cu mai multi ministri, solutia este clară: in primul rand, trebuie sa reglam pretul la benzina pana ieșim din asta. Este inacceptabil sa se faca speculă pentru un moment de criza. Problema este ca in Polonia ei sunt stapani suverani. Noi nu mai putem face nimic in tara noastra, avem benziarii ale altor state, si Austria, si Ungaria, Rusia, si oricine vrea, numai noi nu avem voie. Trebuie sa reglam prețul in acest moment, cum a făcut Ungaria, si-a permis sa reglementeze pretul.

 

Si mai trebuie făcut ceva, nu o sa le placa multora ca aud asta si o sa ma faca ceaușist. Oricum m-au facut in fel si chip, iar sunt cel care am spus de ani buni că Putin este un criminal. Sa va dau soluția: pe produsele noastre, ale subsolului si ale solului, ori impozitare corecta pe profit, ori naționalizare la companiile care opereaza cu resurse naturale si la companiile strategice, distribuitoare de energie.

Despăgubire corecta, sa ținem cont cum au fost vândute, ca nu ne trezim acum sa le dam un miliard de euro celor de la Exxon. Daca AUR vine la guvernare, o sa avem o guvernare romaneasca”, a spus George Simion, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Preţuri majorate de la un minut la altul în benzinării. Bogdan Hossu: Statul protejează specula şi hoţii