EXCLUSIVITATE Victor Ponta, despre verdictul de colaborator al lui Băsescu: „A fost votat de milioane de români ca să nu iasă Năstase. Dacă la fel votăm şi în 2024, suntem idioţi incurabili”

Fostul premier Victor Ponta, unul dintre principalii adversari politici ai lui Traian Băsescu, a declarat în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, că era arhicunoscut faptul că fostul preşedinte a fost colaborator al Securităţii comuniste.

23 mart. 2022, 21:23
EXCLUSIVITATE Victor Ponta, despre verdictul de colaborator al lui Băsescu: „A fost votat de milioane de români ca să nu iasă Năstase. Dacă la fel votăm şi în 2024, suntem idioţi incurabili”

Victor Ponta atrage atenţia asupra faptului că Traian Băsescu a fost votat, de două ori, de milioane de români, doar pentru a nu fi aleşi în fruntea statului Adrian Năstase şi Mircea Geoană, lucru care s-ar putea repeta şi în 2024, cu alte personaje politice.

„Eu cred ca nu a surprins pe nimeni, toata lumea stia ca Basescu a fost turnator si a mintit. Cred ca sunt foarte multi oameni care au suferit foarte mult si carora li s-au distrus vietile si ei au dreptul sa ceara sa se faca justitie. Dar domnul Basescu a fost votat de milioane de oameni, de romani, de doua ori. Acei oameni au zis ca l-au votat ca sa nu iasa Nastase sau Geoana. In 2024 tot asa o sa votam, un Iohannis sau un Basescu? Pentru ca ar insemna ca suntem o tara de prosti incurabili, ma scuzati.

Victor Ponta: „Cred că Băsescu de aia a ajuns preşedinte, pentru că avea destui scheleţi în dulap”

Sa nu fim ipocriti, cum sunt acei parteneri ai Romaniei care il sustineau, desi stiau foarte bine ca lupta antoicoruptie a fost una de ucidere politica si incarcerare a adversarilor. Eu cred ca tocmai de-aia a ajuns presedinte, pentru ca avea destui scheleti in dulap.

Pentru cei de afara, daca nu ai scheleti, nu esti bun, ca nu raspunzi bine la comenzi. Sigur vor fi milioane de oameni iar care vor sta la coada sa voteze cu un „anticomunist”, cum au stat la coada ca sa nu iasa PSD. Eu zic ca e bine ca a venit PSD la guvernare.

Noi am vrut sa-l dam jos pe Basescu, dar jumatete dintre romani nu au iesit la vot la referendum. Stiind ca nu e bun, au votat sa nu iasa celalalt si au stiut tot timpul ca va trebui sa-si plateasca alegerea, care e facuta tot de la noi. Poate asa se va intampla si in 2024, dar sper sa nu.

Nu am nicio satisfactie, nu imi da nimeni nimic inapoi, dar uneori e bine.

Cred ca ar trebui si domnul Iohannis sa-si puna problema daca i se va intampla si lui (n.r. după ce nu va mai fi preşedinte)”, a spus Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Ludovic Orban, discurs dur la adresa lui Băsescu după declararea fostului preşedinte colaborator al Securităţii: „Trebuie să-şi dea demisia din funcţia de europarlamentar!”