Excursii de shopping. S-a dat startul la reduceri. Vezi unde sunt cele mai mici preţuri

Reducerile la marile magazine din străinătate au început. Cei interesaţi pot face cumpărături la preţ redus pe destinaţiile Dubai, Austria, Italia şi Turcia. Touroperatorii susţin că pe aceste destinaţii reducerile sunt de până la 70%.

03 ian. 2012, 17:53
Excursii de shopping. S-a dat startul la reduceri. Vezi unde sunt cele mai mici preţuri

Cei care vor să facă o escapadă de câteva zile la început de an au ocazia să se întoarcă acasă cu bagajele pline de lucruri de firmă, cumpărate la preţuri mult mai mici ca la noi. O primă soluţie dată de cei care vând pachetele turistice pentru aceste excursii de shopping este Dubaiul.

„Timp de o lună, între 5 ianaurie şi 5 februarie puteţi face cumpărături în cadrul Festivalului de Shopping din Dubai. În această perioadă, 50 de mall-uri sunt animate şi foarte ofertante cu produse electronice, bijuterii, îmbrăcăminte, artă şi artizanat, ceasuri şi parfumuri, la preţuri extrem de reduse, până la 75%”, a spus, pentru RTV.net, Mircea Vladu, director Prestige Tours.

Preţurile pachetelor turistice pe această destinaţie pornesc de la 479 de euro de persoană şi includ transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Turiştii mai plătesc 100 de euro pentru viză în regim de urgenţă sau 80 de euro pentru viză emisă în regim normal.

Reduceri de 30-70%, varianta vieneză

Varianta mai convenabilă pentru cumpărături ieftine în Austria constă în outleturile de pe lângă Capitală.

„În outleturile de la periferia Vienei, în această perioadă clienţii pot găsi articole cu reduceri cuprinse între 30-70%. Trebuie menţionate complexul Parndorf şi SCS (Shopping Citz Sud)”, informează agenţia Europa Travel.

Un minisejur la Viena, la un hotel de trei stele, costă de la 269 de euro de persoană, iar pachetul include transport cu avionul, taxe de aeroport, trei nopţi de cazare cu mic dejun.

Reduceri de 50% în capitala modei

În viziunea tuturor pasionaţilor de modă, Milano este fără doar şi poate „Capitala modei“ şi a marilor designeri internaţionali.

“Reducerile la hainele create de designeri, dar şi la încălţăminte şi parfumuri sunt de până la 50% şi au început pe doi ianuarie, fiind valabile până în februarie, în limita stocului disponibil”, informează Cocktail Holidays.

Un city break în Milano costă de la 255 de euro de persoană pentru transport cu avionul şi 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Preţuri reduse se pot găsi în centrul comercial La Rinascente, Coin în Piazza Cinique Giornate, Upim în Piazza San Babila, Centro Bonola, precum şi în Piaţa Domului.

Reduceri în variantă turcească

„Merită văzută partea boemă a oraşului, de unde se pot cumpăra haine la modă, din zonele Cukurcuma sau Champs Elysees-ul Istanbulului, Nisantasi, unde sunt magazinele celor mai cunoscuţi designeri internaţionali: Gucci, Armani, Hugo Boss. Preţurile sunt reduse cu 20 până la 60% şi sunt mai avantajoase decât în România”, potrivit agenţiei Christian Tour.

De asemenea, trebuie menţionat şi marele Bazar unde îşi desfăşoară activitatea numai puţin de 4000 de magazine. Trebuie menţionat că aici reducerile nu sunt la vedere, ci se fac în urma negocierilor dintre cumpărător şi comerciant.

Preţul pentru o escapadă de shopping la Istanbul costă de la 99 de euro de persoană, pachetul incluzând transport cu autocarul, trei nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, precum şi ghid însoţitor.