Excursionist descoperit mort în sudul Italiei după 9 zile de când sunase la 112

Un excursionist francez a fost descoperit mort, in sudul Italiei, duminica seara, la noua zile dupa ce sunase la serviciile de urgenta pentru a spune ca a cazut si si-a rupt ambele picioare, dar nu stie exact unde se afla.

19 aug. 2019, 08:24
Excursionist descoperit mort în sudul Italiei după 9 zile de când sunase la 112

Un francez a fost gasit mort in Italia la 9 zile dupa ce sunase la 112. Serviciul de pompieri italian a scris pe Twitter ca salvatorii montani au descoperit corpul lui Simon Gautier la baza unei stanci din apropierea coastei la San Giovanni a Piro, o mica localitate situata la aproximativ 130 de kilometri sud-est de Napoli, informeaza DPA.

Serviciul declarase anterior ca 35 de pompieri fusesera mobilizati pentru salvarea lui Gautier in a opta zi de cautari, ajutati de drone, de un elicoptar, de speologi si de alti specialisti, potrivit ziare.com.

Citeşte şi Un român de 24 de ani din Italia a murit înecat într-un lac din Pavia

Potrivit presei franceze, tanarul de 27 de ani locuia la Roma de doi ani, unde scria o teza de istoria artei.

Prietenii sai isi pastrasera speranta ca salvatorii il vor gasi in viata, povestind ca acesta avea la el suficiente provizii. Cu toate acestea, mama sa a criticat operatiunea de salvare, acuzand ca aceasta nu a mobilizat suficiente resurse, indeajuns de rapid.

Autoritatile locale au precizat insa au mobilizat resurse considerabile pentru gasirea lui Gautier, argumentand ca, chiar si dupa restrangerea zonei initiale de cautare, au fost continuate cautarile pe o suprafata impadurita si accidentata de 143 de kilometri patrati.