EXECUŢIE în SUA pentru un triplu asasinat

Un american în vârstă de 38 de ani a fost executat miercuri în statul american Texas pentru triplu asasinat, al fostei sale prietene, copilului acesteia şi al mamei ei, au informat autorităţile penitenciare, citate de AFP.

17 apr. 2014, 03:52
EXECUŢIE în SUA pentru un triplu asasinat

Moartea prin injecţie letală a lui Jose Villegas a fost pronunţată la ora 19.04 (joi, 00.04 GMT), în camera de execuţie din Huntsville, Texas, a anunţat Jason Clark, purtător de cuvânt al Ministerului texan al Justiţiei.

Este vorba despre cea de-a 17-a execuţie din acest an în Statele Unite, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea.

De asemenea, a fost cea de-a şaptea execuţie în Texas în 2014, într-un ritm de una pe săptămână în cursul ultimelor cinci săptămâni, în statul american responsabil de peste o treime din execuţiile la nivel naţional care sunt în total 515 după restabilirea pedepsei cu moartea în 1976.

Villegas, de origine hispanică, a fost condamnat la moarte pentru uciderea cu lovituri de cuţit, în ianuarie 2002, a prietenei sale în vârstă de 24 de ani, şi ea de origine hispanică, a fiului (trei ani) şi a mamei acesteia (51 de ani). Potrivit presei locale, el era sub influenţa cocainei în momentul asasinatului.

Într-un ultim apel depus marţi în faţa Curţii Supreme, el a pretextat retardarea mentală pentru a obţine amânarea execuţiei sale. Judecătorul Antonin Scalia, responsabil pentru statul Texas, a respins miercuri seară recursul său, cu mai puţin de o oră înainte de execuţie.