Exerciţii fizice: 4 greşeli neaşteptate pe care le faci la sală

Dintr-un regim de viata sanatos nu pot lipsi exercitiile fizice. Alaturi de o dieta echilibrata, exercitiile fizice au efecte extraordinare asupra starii de sanatate in general. 

24 mai 2015, 20:25
Exerciţii fizice: 4 greşeli neaşteptate pe care le faci la sală

Oamenii au fost creati pentru a depune efort fizic mare, insa tot mai multe persoane duc o viata sedentara din cauza ca nu gasesc timp sa mearga la sala, sau pur si simplu nu le place miscare. Insa, la un momet dat, ajung la doctor care le recomanda exercitiile fizice. Numai ca trecerea brusca de la o extrema la alta nu are efectul scontat. Nu tot ce fac profesionistii la sala sunt indicate si pentru incepatori, mai ales daca acestia s-au ferit pana acum de efortul fizic, din diferite motive. Totul trebuie facut gradual. Mai jos iti prezentam 4 greseli neasteptate pe care le faci la sala.

Exercitii fizice: Tractiuni la helcometru la ceafa

Este unul dintre cele mai populare exercitii pentru dezvoltarea spatelui. Teoretic, executia este destul de simpla: se sta cu fata la aparat, cu picioarele pozitionate sub suporti, se prinde bara de deasupra la distanta mare intre palme, se trage bara in jos pana la nivelul cefei, dupa care se revine in pozitia initiala. Cei mai multi dintre traineri n-o sa-ti recomande aceasta miscare care necesita o mare flexibilitate a umarului. Iar daca tu iti petreci cea mai mare parte a timpului aplecat deasupra tastaturii aceasta miscare te poate accidenta.

O alternativa mai buna: Tractiuni la helcometru la piept

Cu ajutorul acestui exercitiu se dezvolta spatele. La fel ca la miscarea anterioara insa bara se trage la piept in timp impingi pieptul. Acelasi aparat, miscare diferita, rezultate mai bune.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.