Exerciţii tibetane care îţi prelungesc viaţa

Mentalitatea, alimentația, forța fizică, dăruirea de care dau dovadă tibetanii au la bază exerciții simple, rapide și de efect. Este modalitatea lor de a-și curăța aura, de a-și revitaliza organismul, de a spori vitalitatea și, nu în ultimul rând, de a-și prelungi viața.

03 apr. 2017, 08:09
Exerciţii tibetane care îţi prelungesc viaţa

„Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.”, așa sună unul dintre celebrele citate liderului spiritual al tibetanilor, Dalai Lama.

Exercițiile la care apelează tibetanii sunt simple cu influențe din yoga, însă de mare efect. Acestea se bazează pe rotiri simple de trunchi care supun corpul unei forțe centrifuge, așezând energiile care circulă de-a lungul coloanei vertebrale și ajută la funcționarea chakrelor în parametri optimi.
Reguli generale ale exercițiilor tibetane

Începe întotdeauna cu rotirea ușoară a corpului, în sensul acelor de ceas. Este indicat ca, pe toată perioada efectuării exercițiilor, respirația să se facă pe nas.

Orice exercițiu se efectuează de 21 de ori, iar, pentru efecte maxime, este bine să le faci zilnic, cu maximum o zi de pauză pe săptămână.

Nu folosi încălțăminte pe durata lor și începe treptat cu un număr mic de repetări.
Primul exercițiu este pentru energie

Rotirea corpului de la stânga la dreapta ajută la curățare energiei corpului. Pentru efectuarea ei este necesar să stai în picioare cu brațele ridicate lateral, paralele cu solul și să te rotești de 21 de ori lent, de la stânga la dreapta.

În cazul în care simți că amețești, pune-ți palmele ca și cum te-ai pregăti să zici o rugăciune și privește fix într-un punct câteva minute pentru a te liniști.
Al doilea exercițiu este pentru gât

Acționează în zona guvernată de pământ. Pentru a-l efectua, trebuie să te întinzi pe o saltea, să ridici în același timp capul și picioarele de pe sol. În timpul ridicării picioarelor inspiră profund și, când revii cu ele pe sol, expiră lent.
Exercițiul numărul 3 este pentru piept

Pentru a-l executa, trebuie să te așezi pe sol, cu corpul drept și privirea inainte. Mâinile le ții pe lângă corp, cu palmele sprijinite puțin oblic de coapse. Apoi, înclină capul înainte, apăsând cu bărbia în piept, urmând să înclini capul cât mai mult pe spate, arcuind la maximum coloana vertebrală.
Al patrulea exercițiu este pentru abdomen

Te așezi pe sol cu picioarele întinse înainte și palmele presate pe sol. Ridică-ți corpul, cu genunchii îndoiți și cu brațele întinse, apoi revino la poziția inițială.
Ultimul exercițiu generează căldură corporală

Corespunde zonei bazale, reprezentată de elementul foc. Trebuie să te așezi pe burtă și să îți ridici corpul. sprijinindu-te pe palme. Vârfurile picioarele formând astfel un V. Apoi, revii la poziția inițială prin intermediul posturii de cobră din yoga.

Trebuie menționat că acest exercițiu favorizează creșterea tensiuni arteriale.

Află ce exerciții te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen pe clicksanatate.ro