EXERCIŢIU SEISM 2018.Arafat: S-a înregistrat şi o situaţie reală: un spital mobil a fost închis după ce un participant a făcut varicelă

Publicat: Luni, 15 Octombrie 2018 12:10 // Actualizat: Luni, 15 Octombrie 2018 12:21 // Sursa: romaniatv.net

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, luni, că exerciţiul Seism 2018 continuă cu activităţi în teren, atât pentru identificarea de spaţii pentru sinistraţi şi pregătirea acestora, cârt şi cu activităţi medicale. Autorităţile s-au confruntat cu o situaţie reală: unul dintre spitalele mobile a fost închis pentru dezinfecţie după ce o persoană care lucra acolo a făcut varicelă. ”Şi într-o situaţie reală se poate întâmpla acest lucru şi trebuie remediat”, a spus Raed Arafat.

Foto: cugetliber.ro

"Trebuie să se înţeleagă că în acest exerciţiu noi încercăm să testăm nişte lucruri la nivel de limita maximă de posibilitate de reacţie şi acest lucru este normal", a spus Raed Afarat, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că, potrivit scenariului, spitalele din Bucureşti nu mai fac faţă afluxului de răniţi, aceştia fiind direcţionaţi către spitalele mobile. Ce nu se poate rezolva în spitalele de nivel 1 şi 2 se trimite către spitalul din Israel, de nivel trei, cel mai avansat.

"Dacă nici la spitalul israelian, care este de nivel trei, nu se poate rezolva probema medicală, s-a făcut un circuit de evacuare medicală către spitalele din ţară sau cele din străinătate", a mai spus Arafat.

Şeful DSU a anunţat că luni după-amiază ajunge la Bucureşti un avion din Slovacia, echipat pentru transportul persoanelor care sunt uşor rănite.

"Acest avion este destinat persoanelor care trebuie evacuate către ţările lor. Avionul va ajunge la ora 13.00. În momentul în care se decide ce persoane trebuie să fie transportate va putea fi activat", a mai spus Arafat, arătându-se impredionat de tabăra de sinistraţi de la Arena Naţională.

Trei sute de maşini de ambulanţă sunt în Bucureşti, 44 dintre aceste fiind pentru transportul victimelor multiple. În acest moment sunt active 35 de site-uri în Bucureşti în care sunt simulate diferite evenimente produse după cutremur.

Arafat a anunţat că, pe durata exerciţiului, s-a produs şi un incident real: la un spital românesc de nivel 1, unul dintre cei care lucrează acolo a avut varicelă şi a trebuit să fie închis pentru carantină.

"Dar toate măsurile de dezinfecţie au fost luate, lucruri care se pot întâmpla şi în caz real", a mai spus Arafat.

Potrivit datelor transmise, luni dimineaţă, de către DSU, în cadrul exerciţiului Seism 2018, 565 de oameni au fost salvaţi în cursul nopţii, 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, iar peste 4.700 sunt dispărute.

De asemenea, potrivit scenariului, au fost afectate 4.200 de clădiri (420 distruse total, 1.420 distruse parţial şi 2.400 improprii pentru locuit).
În cadrul exerciţiului, se înregistrează la această oră, potrivit scenariului, peste 3.000 de persoane decedate, 5.200 de persoane rănite, peste 40.000 persoane fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă.

Tot potrivit scenariului, cinci spitale din Bucureşti au fost distruse de cutremur, 22 de unităţi spitaliceşti au fost distruse parţial, iar opt au fost avariate dar au rămas funcţionale.

Citeşte şi Exerciţiu Seism2018. Carmen Dan: Ne-am bucurat să concluzionăm că şi spitalele mobile româneşti sunt foarte bine organizate

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
exercitiu seism Raed Arafat spital mobil inchis varicelă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H