Există DOVEZI că RUŞII au introdus ARMAMENT în regiunile separatiste din Ucraina

Guvernul american a dat publicităţii nişte imagini care arată clar că Rusia a introdus armament greu în regiunile separatiste din Ucraina, unde se desfăşoară lupte în pofida încheierii, săptămâna trecută, a unui armistiţiu, la Minsk, potrivit ABC News.

16 feb. 2015, 21:05

Imginile luate prin satelit şi făcute publice de către guvernul SUA arată desfăşurarea de armament greu  rusesc în apropiere de o localitate rurală strategică din estul Ucrainei. „Suntem convinşi că acestea sunt sisteme militare ruseşti, nu separatiste”, a transmis pe Twitter ambasadorul american în Ucraina, Geoff Pyat, luni.

Armamentul din imaginile culese prin satelit includ rachete de mai multe tipuri şi artilerie. Ambasadorul american a acuzat unităţile militare ruse prezente „de-a lungul graniţei” că „pregătesc un mare transport de ajutoare” pentru luptătorii separatişti proruşi, potrivit ABC News.

Imaginile luate de un satelit comercial corespund unei zone aflate în apropierea satului Debalţeve, care a fost teatrul unor lupte grele între armată şi separatiştii proruşi, pentru a obţine controlul asupra infrastructurii căilor frerate din regiune.

Citeşte şi Războiul continuă în Ucraina: armata şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului

Acuzaţiile ambasadorului au fost făcute săptămâna trecută, cu cîteva ore înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului convenit la Minsk, de către părţile aflate în conflict, sub auspiciile Franţei şi Germaniei. Negocierile au fost un adevărat maraton nocturn, de aproximativ 14 ore.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat până în prezent cu cel puţin 5.000 de morţi. Rusia dezminte în mod constant orice acuzaţie privind implicarea sa în acest conflict militar.