„Există o gaură în Soare!” Imaginea care a alertat lumea

Un cercetator de la NASA vorbeste despre "gaura" fotografiata recent pe suprafata Soarelui.    

27 nov. 2016, 08:47

Recent, cateva fotografii realizate de satelitii STEREO care orbiteaza Soarele arata ceva ce pare sa fie o gaura pe suprafata stelei noastre.

Imaginile circula deja pe Internet si au dat nastere la dezbateri aprinse privind explicatia acestui fenomen. Unii considera ca este o gaura de vierme, altii spun ca ar fi o planeta calatoare care se ascunde langa Soare.

Pentru a pune capat acestor dezbateri, fizicianul Alex Young de la Centrul Spatial Goddard al NASA a venit cu o explicatie oficiala.

El spune ca este vorba de o eroare de calculator, rezultata din combinarea gresita a doua imagini, una cu Soarele si alta cu spatiul cosmic. 

Prin urmare, gaura care apare in imagini nu exista, scrie Daily Mail. Insa, exista o alta gaura in Soare, care este acum indreptata in directia planetei noastre, adauga Alex Young.

Gaura nu apare in imaginile din satelit, insa este vorba de o zona in care campul magnetic al Soarelui este ejectat in spatiul cosmic. Acest fenomen duce la cresterea activitatii solare si poate provoca pe Pamant furtuni geomagnetice.

Nu este ceva periculos, iar gaura a mai aparut de cateva ori, ultima data in luna octombrie, cand a dat nastere la aurore boreale deosebit de luminoase.


loading...