EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. Cine este favorit să câştige alegerile pentru Primăria Iaşiului

Potrivit primului Exit Poll realizat în municipiul Iaşi, primarul în funcţie, Mihai Chirica, are mari şanse să câştige un nou mandat. El conduce detaşat în preferinţele votanţilor, mai mult de jumătate dintre ei punând ştampila pe candidatul PNL.

27 sept. 2020, 14:04
EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. Cine este favorit să câştige alegerile pentru Primăria Iaşiului

La ora 17:30, numărul votanților din județul Iași era de 241.000 de persoane. Potrivit primului EXIT-POLL, Mihai Chirică, candidatul PNL, ar urma să obțină 52% din voturile cetățenilor din Iași. Cosette Chichirău, candidatul USR- PLUS, ar urma să obțină doar 16% din voturi. Pe podium mai intră Camelia Gavrilă (PSD), cu 6%.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a votat dimineaţă la secția de la Colegiul de Artă Octav Băncilă. El a fost însoțit de Costel Alexe, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași din partea Partidului Național Liberal. „Am trecut prin secție unde am și votat. Emoțiile sunt inevitabile în aceste momente pentru că vorbim de destinul acestei comunități. Am votat pentru ieșeni, pentru o viață mai bună, pentru ceea ce cred că merită cu adevărat, pentru proiectele pe care le-am adus pe masa lor și care au început să devină realitate. Cei care mă vor vota vreau să le mulțumesc. Celor care nu mă vor vota voi fi primarul lor. Le doresc tuturor succes și să ne vedem cu bine la sfârșitul acestei zile„, a spus Mihai Chirică.

Citeşte şi Rareş Bogdan anunţă VICTORIA PNL. „E foarte, foarte bine, în mai multe locuri decat speram. Rupem!”

Nu mai puțin de 13 contracandidați are Mihai Chirică în lupta pentru fotoliul de primar. Aceștia sunt: Dorina-Nicolina Isopescu (candidat la primăria Iaşi din partea PMP), Camelia Gavrilă (candidat la primăria Iaşi din partea PSD), Radu Botez (candidat la primăria Iaşi din partea ALDE), Sorin-Avram Iacoban (candidat la primăria Iaşi din partea Pro România), Monica Holicov (candidat la primăria Iaşi din partea RE:START România), Vlad-Corneliu Babă (candidat la primăria Iaşi din partea Partidul Verde), Cristian Cernescu (candidat la primăria Iaşi din partea Alternativa Dreaptă), Ciprian Zamfir (candidat la primăria Iaşi din partea AUR), Cosette-Paula Chichirău (candidat la primăria Iaşi din partea USR-Plus), Daniel Apetrei (candidat la primăria Iaşi din partea PNŢCD), Cătălin Urtoi (candidat la primăria Iaşi din partea PÎRM), Florin-Mircea-Constantin Anghel (candidat la primăria Iaşi din partea PER), Bogdan-Mihai Zamfir (candidat independent la primăria Iaşi).