EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Surpriză uriaşă!

Date EXIT-POLL pentru ora 15.00: Luptă strânsă la vârf, cu PSD la conducere. Institutele de cercetări sociologice Avangarde și CURS vor realiza duminică singurul exit-poll la alegerile parlamentare din România, fiind acreditate de Biroul Electoral Central, potrivit Agepres.

06 dec. 2020, 16:33
EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Surpriză uriaşă!

EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020.

PSD – 31,1%
PNL – 28,7%
USR – 15,3%
UDMR – 6%
AUR – 5,7%
PMP – 5%
PRO – 5%

EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Date din sondajul EXIT-POLL realizat duminică de CURS-Avangarde la comanda Antena 3 sunt prezentate de jurnalistul Radu Tudor. Potrivit acestuia, la ora 15.00, PSD se află pe primul loc.

Primele date EXIT POLL. Diferență de 3 procente între PSD și PNL. Care sunt primele partide în clasament

EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020

PSD 32 %

PNL 29 %

USR 17%

Pro Romania 6%

Rezultatele exit-poll-ului vor fi anunțate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, la Antena 3. Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile de la secțiile din străinătate.

De altfel, cele două case de sondare au făcut sondaj exit-poll și la alegerile locale din septembrie.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în zona de protecţie de 50 de metri a acesteia, fără a intra în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020 USR a transmis duminică numărătoarea paralelă a formațiunii:

Pentru Camera Deputaților:

Pro Romania – 1 vot
PMP – 6 voturi
PSD – 6 voturi
USR PLUS – 54 de voturi
PNL – 17 voturi
AUR – 2 voturi
PER – 1 vot
Pentru Senat:

PMP – 5 voturi
PSD – 7 voturi
USR PLUS 58 de voturi
PNL – 14 voturi
AUR – 2 voturi
PER – 1 vot
Ștefan Voloseniuc – 4 voturi

MAE reaminteşte că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate.

Secţiile de votare sunt deschise între orele locale 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea prelungirii programului până cel mult la ora 23,59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara acestuia, pentru a intra în localul de vot.

Ministerul recomandă insistent respectarea măsurilor de protecţie sanitară aplicabile la secţiile de votare din străinătate şi a măsurilor adoptate de autorităţile din statul de domiciliu/reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în contextul deplasării către/dinspre secţia de votare.

Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot vota pe baza unuia din următoarele acte: paşaportul simplu, paşaportul simplu temporar,paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.

Cetăţenii români cu reşedinţa în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot cu un document de identitate românesc (cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar), însoţit de un document emis de autorităţile statului de reşedinţă prin care se dovedeşte dreptul legal de şedere în străinătate pe o perioadă mai mare de 90 de zile. Lista acestor documente poate fi consultată la www.mae.ro

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot chiar dacă actele de identitate româneşti enumerate mai sus au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020.

Informaţii despre scrutin sunt disponibile pe site-ul www.mae.ro într-o secţiune dedicată, care cuprinde şi harta interactivă a secţiilor de votare. De asemenea, alegătorii români din străinătate au la dispoziţie o linie telefonică – 0040214312065, cu tarif normal, disponibilă permanent până pe 7 decembrie, ora 20,00.