Experienţă şocantă pentru o tânără din Colibiţa. S-a dus să aprindă lumânări la mormântul unor rude, dar pe drum a sunat la 112

Jandarmii montani au intervenit, vineri după-amiaza, la solicitarea unei fete de 16 ani din localitatea Colibiţa, situată la poalele Munţilor Călimani, care, plecată să aprindă lumânări la mormintele unor rude decedate, de Ziua Morţilor, a sesizat prezenţa unui urs în zona în care se afla, a informat IIJJ Bistriţa-Năsăud.

01 nov. 2019, 16:03
Experienţă şocantă pentru o tânără din Colibiţa. S-a dus să aprindă lumânări la mormântul unor rude, dar pe drum a sunat la 112

„Astăzi, 1 noiembrie, în jurul orei 15,00, o fată de 16 ani din Colibiţa a ales să urce însoţită doar de câinele său până la casa de vară (o casă nelocuită momentan), pentru a aprinde o lumânare la mormântul unor rude decedate, în zona Poiana Andreichii – Colibiţa. În timp ce aceasta aprindea lumânările şi aşeza florile pe morminte, în zonă şi-a făcut apariţia un urs. Minora a înţeles că se află în pericol şi a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la Postul Colibiţa”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan.

Jandarmii i-au recomandat fetei să stea la adăpost şi au pornit imediat spre zona indicată.

Deoarece, la întoarcere, adolescenta se putea întâlni din nou cu ursul, jandarmii au însoţit-o până în Colibiţa, pentru a ajunge în siguranţă acasă.

În ultimele 36 de ore, prezenţa unor urşi a mai fost semnalată şi în localităţile Jelna (joi dimineaţa) şi Mureşenii Bârgăului (joi noaptea), populaţia din zonă fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert despre prezenţa acestor animale în apropiere, fiind recomandate măsuri de autoprotecţie.