EXPERIMENT ALARMANT: Ce se întâmplă cu dinţii tăi dacă fumezi numai 30 de zile

Tii la sanatatea dintilor tai? Daca vrei sa te apuci de fumat, trebuie sa iei in calcul experimentul de mai jos. Uite ce se intampla cu dintii tai dupa 30 de zile de fumat.

15 nov. 2015, 18:25
EXPERIMENT ALARMANT: Ce se întâmplă cu dinţii tăi dacă fumezi numai 30 de zile

IN PRIMELE 5 ZILE

Ce se intampla cu dintii tai daca fumezi. Majoritatea specialistilor denunta riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar pe fondul consumului zilnic de tigarete, insa si dintii sunt puternic afectati de tutun.

In primele 5 zile se petrece un fenomen pe care il resimti, dar nu ii dai suficienta importanta. Secretia de saliva se reduce cu pana la 70%, mucoasa dentala fiind afectata, deoarece aceasta secretie are rolul de a o curata.

ZILELE 6-10

Gura devine uscata in mod excesiv, din ziua 6 producandu-se si decolorarea dintilor, chiar daca te speli zilnic cu o pasta de dinti testata si recomandata clinic. E adevarat, daca ai grija de dintii tai, decolorarea nu este atat de evidenta, insa ea este prezenta.

ZILELE 11-16

Pe dintii tai incep sa apara pete, cauzate de depunerile de nicotina si gudron, cele doua ingrediente de baza ale tigarilor. Gudronul patrunde cu rapiditate in smaltul dintilor, distrugandu-l incet, dar sigur.

Citeşte mai multe pe revista Teo