Experiment inedit: O balerină dansează cu ajutorul unei baterii de 12 volţi

Experimentul inediat a fost demarat de către artistul Choy Ka Fair. Artistul a realizat un experiment foarte interesant prin care acesta controlează miscările unui dansator prin electroşocuri.

22 dec. 2013, 10:34

Pentru realizarea mişcărilor, acesta folosteşte impulsuri electrice de 3 volţi, realizându-se astfel contractarea involuntară a muschiului. Choy Ka Fair spune că oamenii care nu sunt dansatori profesionişti sunt cel mai uşor de controlat.

Lucrul care face acest experiment şi mai interesant este ca artistul nu are niciun fel de pregătire medicală, de specialitate, care să îi ofere informaţiile necesare despre controlul muschilor prin şocurile electrice.

Singura cerinţă pentru a putea participa la acest experiment este ca subiectul să nu sufere de o boală de inimă.

Choy Ka Fair, absolvental Academiei Regale de artă din Londra, a făcut valuri în lumea artistică cu spectacolul său “Notion: Dance Fiction”. Spectacolul constă în controlul mişcărilor pe care dansatorii pe realizează, prin impulsuri electrice, transmise de către artist.

După cinci ani de studiere a acestui procedeu, artistul susţine ca a perfecţionat metoda, reuşind să obţină acelaşi efect şi de la oameni care nu sunt dansatori profesionişti.