Experiment inedit de 8 Martie. Ziua Femeii, fără femei în redacţie

Ziua de 8 Martie este Ziua Internaţională a Femeii şi un prilej bun pentru a reflecta la rolul reprezentantelor sexului frumos în viaţa de zi cu zi. Iar o modalitate ingenioasă este să laşi doamnele să se sărbătorească după bunul plac şi să încerci să le faci treaba.

08 mart. 2012, 08:22

„Heute ohne Frauen”, adică „Azi fără femei”, este sloganul care se poate citi pe pagina de internet a unuia dintre cele mai importante ziare din Germania, Bild. Iniţial, gândul te poate duce la un gest misogin, într-o zi în care toată lumea sărbătoreşte Femeia. Mesajul este însă cu totul altul, deoarece este ideea centrală a unui experiment pus la cale de bărbaţii care lucrează pentru ediţia online a publicaţiei.

Mai exact, toate femeile din redacţia Bild.de au primit liber de 8 Martie. Un cadou frumos şi cu siguranţă util pentru doamne, însă nu şi pentru domni. Asta pentru că pe 8 Martie, site-ul va fi făcut doar de bărbaţi, iar toţi se întreabă cum se vor descurca fără colegele lor. „Aşa ne putem da seama unde anume ne lipsesc femeile în mod special”, scrie Bild.de.

Cei de la Bild.de le oferă cititorilor şi o descriere live text, însoţită de fotografii, a felului în care decurg lucrurile într-o redacţie numai a bărbaţilor. O imagine sugestivă privind concluzia la care ajung bărbaţii din redacţie ar putea fi aceasta: